Openbaar vervoer

BUS

Streeklijnen

De volgende lijnen doen onze gemeente aan:

* Lijn 31: Doel - Kieldrecht - Sint-Niklaas
* Lijn 81: Antwerpen L.O. - Beveren - Westakkers - Sint-Niklaas - Lokeren
* Lijn 82:  Antwerpen L.O. - Beveren - Haasdonk - Sint-Niklaas - Lokeren
* Lijn 83: Antwerpen L.O. - Beveren - Kallo - Kieldrecht
* Lijn 84: Antwerpen L.O. - Beveren - Vrasene - Kieldrecht
* Lijn 85: Antwerpen L.O. - Beveren - Vrasene - Sint-Gillis-Waas - Stekene - Moerbeke-Waas
* Lijn 87: Antwerpen L.O. - Burcht - Zwijndrecht (Krijgsbaan)
* Lijn 89: Antwerpen L.O. - Kallo - Kieldrecht
* Belbus 240: Stekene - Sint-Gillis-Waas - Moerbeke
* Belbus 280: Beveren - Kruibeke - Temse

De dienstregeling van deze bussen kunt u raadplegen op de website van 'De Lijn': www.delijn.be. Voor alle reis- en vertrekinformatie kunt u ook terecht in het contactcenter van 'De Lijn' op het nummer 070 220 200.

Omleidingsnieuwsbrief

Door evenementen of wegenwerken moeten de bussen van De Lijn vaak een omleiding volgen.
Met de omleidingsnieuwsbrief brengt De Lijn u vooraf op de hoogte zodat u er tijdig rekening mee kan houden. 
Hoe schrijft u zich in?

  1. Surf naar www.delijn.be en meldt u aan
  2. Zoek uw buslijn en bewaar ze in uw profiel
  3. Schakel de optie "ontvang e-mailmeldingen" aan

Belbus

Met de belbus kunt u alle mogelijke verplaatsingen maken, binnen het belbusgebied, van halte tot halte.
De belbus rijdt uit op telefonische aanvraag. U moet uw rit dus vooraf reserveren via de belbuscentrale op het nummer 09 211 91 91. Dit kan 30 dagen tot minimum 1 uur voor uw verplaatsing (liefst zo vroeg mogelijk). Geef je vertrekpunt en eindbestemming door aan de operator. Men zoekt steeds de meest geschikte oplossing voor je verplaatsing en houdt daarbij rekening met het volledige openbare vervoernetwerk in Vlaanderen. Een combinatie met belbus, vaste buslijn en/of trein is ook mogelijk.

Deze speciale dienst van De Lijn kost evenveel als een gewone busrit. De belbus rijdt zowel tijdens de week als tijdens het weekend.

Meer informatie: www.delijn.be

Derde-betalersysteem

Om alle inwoners van Beveren aan te moedigen zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer i.p.v. de auto heeft het gemeentebestuur beslist financieel tussen te komen in de aankoopprijs van abonnementen. Sinds 1 januari 2005 geeft de gemeente een korting van 25% op de Buzzy Pazz (abonnement -25 jaar). De abonnementen zijn geldig in heel Vlaanderen, op alle voertuigen van 'De Lijn'.

Voor de prijs van een abonnement verwijzen wij u door naar de website van 'De Lijn'.

Hoe kunt u genieten van deze korting?
Via www.delijn.be of op het telefoonnummer 09 210 94 43 kunt u een abonnementsaanvraag bekomen. Na storting ontvangt u het abonnement thuis per post. U kunt ook het abonnement afhalen (op vertoon van uw identiteitskaart) in één van de vele Lijnwinkels. De korting wordt automatisch verrekend. De dichtstbijzijnde Lijnwinkels vindt u aan het station van Sint-Niklaas en onder de Groenplaats te Antwerpen.

Omnipas 65+

Met uw Omnipas 65+ reist u zorgeloos en goedkoop.
Naar de kapper? Een uitstapje met de kleinkinderen? Of gaan lunchen met vrienden? De chauffeurs van De Lijn brengen u met plezier overal naartoe. Vlakbij huis of wat verder weg. Want met uw Omnipas 65+ reist u overal in Vlaanderen onbeperkt met elke bus en tram van De Lijn. En dat tegen een voordeeltarief!
Voor minder dan 1 euro per week geraakt u overal met de Omnipas 65+!
Voor uw abonnement betaalt u slechts 51 euro voor een heel jaar. Zo hebt u altijd een geldig vervoerbewijs op zak.

Uw Omnipas 65+ verlengen?

  • U ontving in juli een brief van De Lijn waarmee u uw abonnement kunt verlengen.
  • Ontving u geen brief of ging de brief verloren? Bel dan het infonummer 070 220 200 (0,30 euro/minuut) om een nieuwe verlengingsbrief aan te vragen.

Wilt u een Omnipas 65+ bestellen?

1. Surf naar www.delijn.be/tarieven en vul het aanvraagformulier in of ga naar een Lijnwinkel in uw buurt en vul daar een aanvraagformulier in.
2. Na ontvangst van het aanvraagformulier stuurt De Lijn binnen de 10 werkdagen een overschrijvingsformulier op naar uw thuis.
3. Na betaling wordt uw MOBIB-kaart met daarop uw Omnipas 65+ abonnement binnen de 10 werkdagen opgestuurd. Vanaf dan kunt u zorgeloos op stap met alle bussen en trams van De Lijn.

Winkelbus op dinsdag

De gemeente Beveren heeft met De Lijn een overeenkomst afgesloten waardoor reizigers op dinsdag (marktdag in de centrumgemeente Beveren) een gratis biljet ontvangen voor verplaatsingen binnen de gemeente. Zowel de op- als afstaphalte moeten hiervoor tot Beveren of deelgemeenten Doel, Haasdonk, Kallo, Kieldrecht, Melsele, Verrebroek en Vrasene behoren. Op de reguliere lijnen én de belbussen krijgen reizigers op deze dag van de chauffeur telkens u opstapt een nulbiljet waarmee men 1 rit binnen Beveren kan maken.

Tram

Aan de tramterminus aan de Krijgsbaan (gelegen op de grens tussen Melsele en Zwijndrecht) kunt u dagelijks tram 3 nemen met bestemming Victor Roosenplein in Merksem. Deze tram rijdt gemiddeld elke 10 minuten. De dienstregeling kunt u raadplegen op de website van 'De Lijn': www.delijn.be.

TREIN

Zowel richting Antwerpen, als richting Sint-Niklaas is er op weekdagen om het uur een trein. In de spits is dit tweemaal per uur en in het weekend om de twee uur. De uurregeling van de treinen vindt u terug op de website van de NMBS.

Station Beveren
Stationsplein 2, 9120 Beveren
Tel. 03 775 81 51
algemeen infonummer: 02 528 28 28