Bib Beveren en Bib Kieldrecht uitzonderlijk gesloten op 26 november

Zondag 26 november 2017 schakelt de bib over van het provinciaal naar het Vlaams bibliotheeksysteem 

Uitlenen, innemen, leners inschrijven,…. Dagelijkse kost voor elke bibliotheek. Niemand staat er bij stil dat een ingewikkeld bibliotheeksysteem er voor zorgt dat alles vlot verloopt. De provincie Oost-Vlaanderen staat momenteel in voor de werking van het bibliotheeksysteem in alle Oost-Vlaamse bibliotheken.

Vanaf 1/1/2018 zijn de provincies echter niet langer bevoegd voor de persoonsgebonden aangelegenheden en zal het beheer van worden overgedragen naar de Vlaamse overheid, meer bepaald naar de overheidsorganisatie Cultuurconnect. Deze overdracht is een ingewikkelde onderneming, zowel juridisch als op vlak van IT, en bijgevolg al in volle voorbereiding. Voorlopig gebeurt alles nog op de achtergrond, zodat de gebruikers van de bib hier quasi niets van merken.

Toch zijn er ook een aantal onvermijdelijke consequenties. Zo gaat de migratie van de hosting van de servers door in het weekend van 25 november. Als gevolg daarvan is er op zondag 26 november geen bibliotheeksysteem beschikbaar. Uitzonderlijk zullen bib Beveren en bib Kieldrecht daarom gesloten blijven op zondag 26 november 2017.

Vind ik leuk