Eerste publieke laadpalen in Beveren in gebruik

De Vlaamse Regering wil het gebruik van elektrische wagens aanmoedigen. Omdat publieke laadpalen een belangrijke aanvulling zijn op thuisladen en laden op het werk, hebben de Vlaamse Overheid en netbeheerders Eandis en Infrax samen een spreidingsplan opgemaakt voor 2 500 bijkomende publieke laadpalen, waarvan er minstens één in elke gemeente in Vlaanderen moet komen.

Dit jaar gaan de eerste 750 van in totaal 2 500 nieuwe publieke laadpalen in Vlaanderen in dienst, waarvan dit jaar al minstens één in elke gemeente. Gemeente Beveren draagt duurzaamheid hoog in het vaandel en stapt daarom graag mee in dit project. Schepen van Mobiliteit Raf van Roeyen: “ In Beveren worden in 2017 4 laadpalen geplaatst. In 2018 wordt dit uitgebreid met nog eens 3 laadpalen. Tegen 2020 zou men op grondgebied Beveren op 14 plaatsen elektrisch kunnen opladen aan publieke laadpalen.”

Gemeente Beveren en Eandis nemen vandaag officieel de eerste nieuwe publieke laadpalen voor elektrische wagens in gebruik. De laadpalen zijn te vinden in de Gravendreef (ter hoogte van huisnummer 15), in de Kasteeldreef in Beveren (aan huisnummer 73), aan de parking Poerdam in Haasdonk en op het Marktplein in Kieldrecht (aan de overzijde van huisnummer 7).

Vind ik leuk