JOBexpo in GTI Beveren

Op maandag 20 februari organiseert GTI Beveren een jobbeurs in de eetzaal van de school (Europalaan 1, 9120 Beveren).  De beurs start om 13 uur.

De JOBexpo is een samenwerking met Human Resources bureau Auxilios bvba en is het slotevenement van een pedagogisch traject met als doel leerlingen te leren solliciteren en in contact te brengen met het bedrijfsleven.

Voorafgaand aan de beurs volgden de laatstejaarsleerlingen TSO en BSO van het GTI sollicitatietraining, gegeven door een expert in het vak. Daarbij werden ze klaargestoomd om hun competenties aan de bedrijven te presenteren. Tijdens deze training maakten ze op een interactieve en originele wijze kennis met de do’s & dont’s van een sollicitatiegesprek. De leerlingen leerden hoe ze een sollicitatiegesprek moeten voorbereiden aan de hand van waarheidsgetrouwe voorbeelden. Tenslotte kregen ze ook tips mee die handig kunnen zijn bij het solliciteren.

Tijdens de JOBexpo zelf zullen 26 bedrijven sollicitatiegesprekken voeren met de eindejaarsleerlingen. Voor de leerlingen dé ultieme sollicitatietraining en de kans om zich voor te stellen aan de deelnemende bedrijven. Na de sollicitaties krijgen de leerlingen onmiddellijk de nodige feedback die van onschatbare waarde is.
Na afloop van de sollicitatiebeurs kunnen de leerlingen bij hun voorkeursbedrijf langs gaan om zo verder te solliciteren voor een vaste job, vakantiejob of stageplaats. Ook kunnen ze contacten leggen in het kader van toekomstige eindwerken.

Voor de werkgevers is de JOBexpo een opportuniteit om in contact te komen met de technische talenten van GTI Beveren en hun bedrijf in de kijker te zetten. GTI Beveren kan zich op haar beurt binnen de arbeidsmarkt profileren als dé referentie voor technische profielen!

HR-kantoor Auxilios ontwikkelde samen met VDAB en VOKA de JOBexpo. Met dit initiatief willen ze het contact tussen onderwijs en bedrijfsleven stimuleren. De sollicitatiebeurs is aan zijn tiende editie toe en strijkt dit jaar neer in 16 technische scholen in West- en Oost-Vlaanderen. En dit jaar dus ook in GTI Beveren.

Vind ik leuk