Negatieve berichtgeving Togenblik

Jeugdhuis Togenblik kwam recentelijk een aantal keren op een negatieve manier in de pers. Aanleiding hiervoor waren enkele vechtpartijen op het aanliggende Gravenplein en de politiecontrole van vorig weekend in de ondergelegen fuifzaal.

Jeugdhuis Togenblik

Het gemeentebestuur van Beveren benadrukt echter dat dit om geïsoleerde gevallen gaat en dat er geen sprake is van een structureel probleem. De overlast die bestaat, wordt aangepakt, maar mag ook zeker niet buiten proportie opgeblazen worden.

De problemen die zich op het Gravenplein afspelen, zijn problemen die plaatsvinden rond de fuifzaal die gelegen is onder Jeugdhuis Togenblik en waarvan de gemeente Beveren eigenaar is. Omdat zowel het jeugdhuis als de fuifzaal dezelfde naam delen, worden ze dan ook dikwijls in één adem genoemd, terwijl ze in de realiteit weinig met elkaar te maken hebben. Nochtans werken jeugdhuis en fuifzaal onafhankelijk van elkaar.
Burgemeester Marc Van de Vijver en Schepen van Jeugd Filip Kegels benadrukken dan ook: “in jeugdhuis Togenblik zijn er geen problemen met vechtpartijen, roken en drugsmisbruik. Het rookverbod dat al jaren van kracht is, wordt nageleefd en waar dat niet het geval zou zijn, worden mensen hierop aangesproken door de vele vrijwilligers die aan het jeugdhuis verbonden zijn. Er is ook geen sprake van vechtpartijen of een georganiseerde drugsproblematiek.”

De vrijwilligers die de drijvende motor van het jeugdhuis zijn, betreuren de huidige berichtgeving. Deze berichtgeving doet in één klap hun vele werk en hun niet aflatende inzet en enthousiasme teniet. Het is dan ook niet meer dan logisch dat deze negatieve berichten niet bevorderlijk zijn voor de werking en de sfeer in en rond het jeugdhuis.
De bestuurders van Jeugdhuis Togenblik nodigen dan ook graag alle bezorgde burgers, jongeren, hun ouders, maar ook leden van de pers uit om met eigen ogen te komen zien hoe het er in het jeugdhuis echt aan toe gaat. “Alleen zo kan dit misverstand voor eens en voor altijd de wereld uitgeholpen worden”, nog volgens de bestuurders in een open brief via Facebook.

Vind ik leuk