Ontdek, voel en beleef Beveren met de vier elementen

Toerisme Beveren stelde een nieuwe toeristische gids samen die iedereen uitnodigt om Beveren echt te beleven. Jong of minder jong, alleen of in groep, actief of passief, voor één dag of voor een weekend, … de gids ‘Beveren echt Beleven’ geeft een aanzet om met volle teugen te genieten van onze prachtige en vooral diverse gemeente.

Beveren echt beleven

Dominique Tielens, schepen van toerisme: “Het ontbrak de gemeente Beveren nog aan een toeristische gids die de bezoekers overtuigt een bezoek te brengen aan de grootste gemeente van Vlaanderen.  De gids  ‘Beveren echt Beleven’ verbindt de vele troeven van Beveren: forten en kastelen, de haven en de polders, de uitgestrekte velden en het gezellige en bedrijvige centrum. Deze infogids bundelt een aantal hoogtepunten en verrassende en interessante plekjes die een bezoek zeker waard zijn. Te voet, met de fiets of met de auto: in Beveren is heel wat te zien, te doen en te ontdekken. Laat u verrassen en verken Beveren in al zijn diversiteit!”

Beveren is ook sterk verbonden met de natuur. De vier natuurelementen lucht, water, vuur en aarde vormen samen de leidraad voor een boeiend bezoek. Een luchtbeeld dat Fort Liefkenshoek, de Schelde, de haven en de kerncentrale in één plaatje vat, spreekt zeker tot de verbeelding. Water is nooit ver weg: de Schelde als economische slagader, de rust en de natuur langs de Melkader maar ook de waterpret in het subtropisch zwembad. Vuur is er in Beveren letterlijk en figuurlijk: het Sint-Maartensvuur, vuuracts bij festiviteiten en het vuur bij de beleving van sportwedstrijden en andere activiteiten. Bij het fietsen en wandelen door de polders en de natuurgebieden zorgt de weidsheid en de rust van het landschap voor een onvergetelijke ervaring.

Val uit de lucht, duik in het water, wakker het vuur aan en kom tenslotte terug met de voeten op de grond … dat is Beveren!

Vind ik leuk