Periodieke onderhoudswerken in Frans Tijsmans- en Beverentunnel

Volgende week voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) periodieke onderhoudswerken uit in de Frans Tijsmans- en de Beverentunnel in het Antwerpse havengebied. Om de hinder te beperken vinden de werken enkel ’s nachts plaats, tussen 20.00 uur en 06.00 uur. Overdag zijn de tunnels altijd open in beide richtingen.

Frans Tijsmanstunnel
Tijdens de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 april wordt er gewerkt in de tunnelkoker richting Stabroek, tijdens de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 april in de koker richting Beveren. Tijdens de werken wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de andere koker.

Beverentunnel
Tijdens de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 april wordt er gewerkt in de tunnelkoker richting Stabroek, tijdens de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 april in de koker richting Beveren. Tijdens de werken wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de sluis van Kallo.

Periodiek onderhoud
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert meerdere keren per jaar onderhoudsbeurten uit aan de tunnels in haar beheer. Het gaat om kleinere onderhoudswerken zoals het reinigen van tunnelwanden, het ruimen van kolken en het controleren van verlichting.

Vind ik leuk