Samenwerking tussen politie en woonzorgcentra bij opsporing vermiste personen met dementie of dwaalgedrag

Zowel politie als zorgsector zetten hun schouders onder deze samenwerking om de vermiste persoon zo snel mogelijk terug te brengen naar zijn vertrouwde omgeving. Om verder op elkaar af te stemmen, zal er dan ook een jaarlijkse evaluatie van de samenwerking zijn. Aan het project werken, naast de politiezone, alle private en openbare woonzorgcentra uit de regio mee.

Er werd een stappenplan opgesteld dat in werking treed wanneer een vermissing wordt vastgesteld.
Spil in het project is een fiche die opgesteld wordt voor de persoon die risico op dwaalgedrag vertoond. Op deze fiche worden de persoonsgegevens en een gedetailleerde beschrijving vermeld, aangevuld met een foto.
Verder wordt de nodige informatie over de verdwijning ook opgenomen in de fiche. In eerste instantie wil men er zeker van zijn dat de persoon niet nog ergens in de omgeving aanwezig is en zal men dus een eigen zoektocht starten. Levert deze zoektocht niets op, dan wordt de fiche via e-mail aan de politie bezorgd waarna de politie met een eenheid ter plaatste komt en in samenwerking met de hulpverleners de zoektocht verder zet. 

Vind ik leuk