Topsporthal biedt ruimte aan topsport, recreatieve sport en schoolsport

De gemeente Beveren is, zoals algemeen geweten, een echte sportgemeente. Onder andere daarom ondersteunt het gemeentebestuur de Beverse sportclubs en –verenigingen. En dat rendeert, want die clubs zien hun ledenaantallen de laatste jaren systematisch stijgen. Maar met die groei ontstaat er ook een grote nood aan bijkomende sportinfrastructuur.

Met de bouw van deze nieuwe sporthal wil het gemeentebestuur dan ook een deel van de oplossing aanreiken.

De nieuwe sporthal biedt met een dakhoogte van 13 meter niet alleen een vrije hoogte van 11 meter. Het zorgt er voor dat er heel wat sporten mogelijk zijn: volleybal, basketbal, badminton, zaalvoetbal, korfbal, handbal, … De zaal zal zitplaats bieden aan 1500 kijklustigen.
Daardoor zal de sporthal uitermate geschikt zijn voor grote evenementen en kampioenschappen. Zo wordt de zaal de thuisbasis van Asterix AVO Beveren en zullen zij er zeker al hun Champions League wedstrijden spelen. Daarnaast wordt er door Contact Karate Beveren ook al een internationaal kickboks kampioenschap georganiseerd. En in de nabije toekomst zal er ruimte zijn voor judokampioenschappen, dansvoorstellingen, gymnastiekkampioenschappen, …
Ook de meer recreatieve sporter zal hier terecht kunnen, zowel via de verschillende Beverse sportclubs die hier een prachtige ruimte vinden, als via de verschillende scholen die hier de wekelijkse uurtjes lichamelijke opvoeding kunnen afwerken.
De nieuwe sporthal wordt gebouwd door het bedrijf DCA uit Beerse. Zonder onvoorziene omstandigheden is de infrastructuur op 1 maart 2018 gebruiksklaar.

 

Vind ik leuk