geveltuintje

Vlaams Kampioenschap Tegelwippen

Net als vorig jaar neemt de gemeente deel aan het ‘Vlaams Kampioenschap Tegelwippen’. Een ludieke onthardingswedstrijd die van start gaat op 21 maart en loopt tot 31 oktober.

Door tegels, beton en asfalt te vervangen door waterdoorlatende verharding, of nog beter door groen, zorgen we ervoor dat bij harde regenval het water sneller in de bodem dringt. Bij hitte zorgt planten en bomen dan weer voor verkoeling. Op die manier wapenen we ons beter tegen de gevolgen van de klimaatverandering.

Vorig jaar werden er in Beveren bijna 5000 tegels, of ruim 450 vierkante meter, gewipt en vervangen door groen. Dit jaar hoopt het gemeentebestuur samen met de Beverenaars nog beter te doen.

Win een ‘gratis’ geveltuintje

De eerste tien Beverenaars die een volledig aanvraagdossier voor een geveltuintje indienen, worden beloond!

Medewerkers van onze Technische dienst komen langs om de tegels te wippen en de boordstenen te plaatsen. Daarbovenop krijgen de winnaars een waardebon van een Bevers tuincentrum om hun geveltuintje in te richten. Let wel op, het gaat hier voor alle duidelijkheid om geveltuintjes waarvoor er tegels moeten gewipt worden op openbaar domein.

Wie een aanvraag wil indienen neemt best wel eerst even het gemeentelijk regelement voor geveltuintjes door. De wedstrijd gaat van start op 21 maart om klokslag 00.00 uur.

Wist je dat …