Hof ter Welle opent deuren voor het grote publiek

Het nieuw gerestaureerde kasteel Hof ter Welle ligt half verscholen achter een statige laan van beuken en kastanjelaren, omgeven door alle pracht die de natuur te bieden heeft. Voor velen roept het "Oud Geestelijk Hof" herinneringen op aan tijden van weleer, toen de zusters van Onze-Lieve-Vrouw Presentatie het kasteeltje als klooster en weeshuis bewoonden. Ben je zelf benieuwd naar de eeuwenoude geschiedenis van het kasteel en zijn bewoners? Kom dan zeker langs in het weekend van 9 en 10 september 2017 en maak nader kennis met het verleden en de toekomst van Hof ter Welle. Wist je trouwens dat het nieuw gerenoveerde kasteel voortaan onderdak zal bieden aan de erfgoedwerking van Beveren en hier zowel de gemeentelijke kunstcollectie, een museum als een erfgoedbibliotheek in ondergebracht zijn?

Speciaal voor u hebben wij een feestelijk programma uitgewerkt:

  • Zaterdag 9 september 2017: familiedag van 13u tot 17u, met kinderanimatie, voorstelling van een jeugdroman rond Hof ter Welle en een kasteelspel
    • 14u - Jeugdauteur Karen Dierickx stelt haar nieuwe roman over Hof ter Welle voor (10+)
    • 15u - In een spannend kasteelspel ontdek je alles over de bewoners van het kasteel in het verleden (10+)
  • Zondag 10 september 2017 (Open Monumentendag): opendeurdag met muzikale omlijsting, gidsenrondleiding en animatie
    Doorlopend worden er gidsenrondleidingen voorzien.

  • Van september 2017 tot maart 2018 zet Erfpunt met "Beveren doorgrond" het rijke verleden van het Land van Beveren in de kijker. Paleontologen en archeologen bakenen 10 tijdsei-landen af en brengen het verhaal van enkele bijzonder sites en unieke vondsten. Ontdek het verloren gereedschap van de neanderthaler en WOI-soldaten, de grafrituelen uit de bronstijd of Gallo-romeinse periode. Krijg een update over het wel en wee van de beroemde Doelse koggen. Maak kennis met de middeleeuwse wildeman of nieuwe technologieën binnen het archeologisch terreinwerk. Benieuwd naar deze fantastische verhalen uit het verleden en de vele facetten van het werk op het terrein en in de ateliers van archeologen? Dan is een bezoek aan deze tentoonstelling zeker een aanrader.