Huishoudelijk afval

Wat? 

IBOGEM staat in voor de ophaling van GFT-afval, restafval, snoeihout, glas, PMD, textiel, papier en karton en grof huisvuil. Daarnaast zorgt de technische dienst wegen van de gemeente voor de ophaling van snoeiafval (tot max. 1000 kg) en steenpuin of bouwafval.

Ondergrondse afvalcontainers Cortewallewijk Beveren

Op de afvalkalender die u jaarlijks in uw brievenbus ontvangt, vindt u de data van alle ophalingen voor restafval, PMD, papier en karton, glas, snoeihout en GFT. U kan deze kalender ook afhalen bij IBOGEM (ook op www.ibogem.be), de dienst milieubescherming of het infokantoor.

De ophaling van grofvuil gebeurt op afspraak via het nummer 03 250 13 78. De ophaling van textiel wordt aangekondigd via een flyer in uw brievenbus.

GFT-afval wordt opgehaald in containers (40, 120 of 240 liter) waaraan u een label moet bevestigen, glas wordt opgehaald in glasbakken, restafval in grijze vuilniszakken en PMD in blauwe vuilniszakken.

Snoeihout moet worden samengebonden met een natuurkoord. Papier en karton moet samengebonden worden met natuurkoord of in een stevige kartonnen doos gestoken worden. De glasbak en de GFT-containers kan u verkrijgen bij IBOGEM.

Vuilniszakken en labels voor uw GFT-container kan u o.a. kopen in het gemeentehuis (Stationsstraat 2, Beveren), bij de permanenties in de deelgemeenten, bij de technische dienst (Europalaan 2, Beveren) en in diverse supermarkten.

Afleverende dienst: