Brede School


Gemeente Beveren organiseert samen met de scholen activiteiten die onmiddellijk aansluiten op de schooltijd. De sportdienst, de kunstacademie, de school, ouders en lokale organisaties zorgen voor een aanbod op maat van de buurt. Dit noemen we de Brede School.
Aanbod voorjaar 2020

Inschrijven

Korting vrijetijdspas

Inwoners van Beveren met een beperkt inkomen kunnen een vrijetijdspas aanvragen bij het Sociaal Huis. Voor een vrijetijdspas moet je ofwel recht hebben op de verhoogde tegemoetkoming in de ziekteverzekering ofwel cliënt zijn bij het OCMW. Met de pas krijg je 80% korting op het inschrijvingsgeld. Inschrijven met de vrijetijdspas kan enkel aan de balie van het Sociaal Huis, de sportdienst en de jeugddienst.
Meer info: Vrijetijdspas

Tussenkomst ziekenfonds

De meeste ziekenfondsen voorzien een financiële tussenkomst in het inschrijvingsgeld van sportactiviteiten. Dit bedrag kan verschillen per instelling. Neem hiervoor contact op met je ziekenfonds. Zij geven je een formulier mee dat je kan laten invullen bij de sportdienst. Het ingevulde formulier geef je daarna terug aan het ziekenfonds en zij zullen het nodige terugbetalen. 

Verzekering

De leerlingen die deelnemen aan een activiteit van de Brede School zijn via de school verzekerd voor lichamelijke letsels.