Brede School


Gemeente Beveren organiseert samen met de scholen activiteiten die onmiddellijk aansluiten op de schooltijd. De sportdienst, de kunstacademie, de school, ouders en lokale organisaties zorgen voor een aanbod op maat van de buurt. Dit noemen we de Brede School.

Inschrijven

Aanbod

Hockey

Hockey is een spel waarbij twee teams van elk elf spelers tegen elkaar spelen. Dankzij het succes op de voorbije kampioenschappen groeit de belangstelling dagelijks en wordt hockey populairder dan ooit. Deze lessenreeks verloopt in samenwerking met de Vlaamse Hockey Federatie en zal georganiseerd worden op het kunstgrasveld van FC Bosdam voor een optimale hockey-ervaring.

Tennis

Tennis is een populaire sport. In deze reeks krijgt uw kind een tennisinitiatie en kan het zich op een sportieve manier uitleven na schooltijd. Deze lessenreeks verloopt in samenwerking met de tennisclub van Kieldrecht.

Kinderyoga

Kinderyoga is een combinatie van yoga en spel. Daarbij staat plezier voorop. In een kinderyogales worden yoga- en ademhalingsoefeningen gecombineerd met spel, beweging, massage, ritme en zingen. Kinderyoga brengt innerlijke rust en vergroot het zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. Het geeft kinderen kracht, balans en verbetert de lichaamshouding. Deze lessenreeks verloopt in samenwerking met verschillende scholen en maakt deel uit van het project Brede School.

Programma en info via de deelnemende scholen.

Dans (hiphop)

Danslessen waarbij stilzitten geen optie is. Je leert de leukste moves en de coolste choreo's. Deze lessenreeks verloopt in samenwerking met verschillende scholen en maakt deel uit van het project Brede School.
Programma en info via de deelnemende scholen.

Bassart

Techniek in een artistiek jasje! Kunst en techniek gaan hier hand in hand. Met het lichaam als inspiratiebron ontstaan de leukste kunstwerken. Creativiteit krijgt hier de vrije loop! 

Programma en info via de deelnemende scholen.

MultiSkillZ Kids

MultiSkillZ zet je kind centraal. Spelenderwijs bewegen, leren en samenwerken olv professionele begeleiding. Je kind speelt erop los, maakt veel plezier en groeit via creatieve oefenstof. Niemand staat aan de zijlijn.

Programma en info via de deelnemende scholen.

TechniekAcademie

De techniekklas is een workshop rond natuur, elektronica, houtbewerking, mechanica, programmeren, … De inhoud kan heel divers zijn, maar heeft telkens een link met (exacte) wetenschappen.

Gemeentelijke Kunstacademie

De gemeentelijke kunstacademie biedt alle inwoners van Beveren kwaliteitsvol kunstonderwijs aan. Heel wat deelgemeenten van Beveren hebben een afdeling. Zowel beeldende kunst, muziek, dans en woord komen uitgebreid aan bod. Beeldende vorming kan je volgen vanaf 6 jaar. Bij muziek, woord en dans ben je welkom vanaf 8 jaar. Inschrijven kan tot 30 september op het secretariaat van de kunstacademie of in de afdelingen van je gemeente, tijdens de les.

Secretariaat GKA
Lijsterbessenlaan 24
9120 Beveren
03/750 10 75
academie [at] beveren [dot] be

Korting vrijetijdspas

Inwoners van Beveren met een beperkt inkomen kunnen een vrijetijdspas aanvragen bij het Sociaal Huis. Voor een vrijetijdspas moet je ofwel recht hebben op de verhoogde tegemoetkoming in de ziekteverzekering ofwel cliënt zijn bij het OCMW. Met de pas krijg je 80% korting op het inschrijvingsgeld. Inschrijven met de vrijetijdspas kan enkel aan de balie van het Sociaal Huis, de sportdienst en de jeugddienst.
Meer info: Vrijetijdspas

Tussenkomst ziekenfonds

De meeste ziekenfondsen voorzien een financiële tussenkomst in het inschrijvingsgeld van sportactiviteiten. Dit bedrag kan verschillen per instelling. Neem hiervoor contact op met je ziekenfonds. Zij geven je een formulier mee dat je kan laten invullen bij de sportdienst. Het ingevulde formulier geef je daarna terug aan het ziekenfonds en zij zullen het nodige terugbetalen. 

Verzekering

De leerlingen die deelnemen aan een activiteit van de Brede School zijn via de school verzekerd voor lichamelijke letsels.