Inschrijven vanaf 2020

inschrijven eerste middelbaar

Om kampeertoestanden uit het verleden te vermijden, zullen de inschrijvingen voor het eerste jaar secundair onderwijs in de regio Beveren - Kruibeke - Sint-Niklaas - Stekene - Temse digitaal verlopen. We leggen u graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Heeft u vragen bij het inschrijven, kijk dan op de pagina "Veelgestelde vragen"

INSCHRIJVEN STAP VOOR STAP 

30|03 > 24|04: Digitaal aanmelden van uw kind
Dit doet u via een link op www.naarhetsecundair.be. Opgelet, de link zal pas actief zijn vanaf maandag 30 maart om 9 uur tot en met vrijdag 24 april om 15 uur. Het maakt niet uit op welk moment tijdens deze periode u uw kind aanmeldt want iedereen maakt evenveel kans op een plaats in de school van voorkeur.

U kiest minimaal 1 school. Naast de school van uw eerste keuze kunt u nog meerdere ­scholen als 2e, 3e … keuze opgeven. Dat is aan te raden als u zeker wilt zijn van een plaats. Ook voorrangsgroepen* moeten zich aanmelden.

Vanaf 06|05 om 12.00 uur: Toewijzing
Hierbij houdt het systeem uiteraard rekening met de voorrangsgroepen* en de scholen van uw keuze. U krijgt per mail en/of per post een bericht. Hierin staat in welke school uw kind een plaats krijgt. Als de toegewezen school niet uw eerste schoolkeuze is, krijgt u ook een melding over uw plaats in de wachtrij van uw voorkeurschool of sholen.

09|05 > 03|06: Inschrijven van uw kind in de toegewezen school
Hiervoor gaat u naar de toegewezen school. U maakt best een afspraak. De contactgegevens van de school vindt u op de website van de school of via www.naarhetsecundair.be. Als u uw kind in deze periode niet inschrijft in de toegewezen school, vervalt de plaats van uw kind in deze school.

Vanaf 08|06: Vrij inschrijven
U kunt vanaf deze datum vrij inschrijven tijdens de schooluren. Dit kan enkel als er na de aanmeldings- en inschrijvingsperiode nog vrije plaatsen over zijn. Als er nog eerder aangemelde leerlingen op de wachtlijst staan bij de school van uw keuze, dan wordt uw kind aansluitend op de wachtlijst in ­chronologische volgorde toegevoegd. In deze periode wordt geen rekening meer gehouden met de voorrangsgroepen*.

(*) voorrangsgroepen

Broers en zussen van leerlingen die al op de school zitten en kinderen van personeel.

Heeft u een vraag over het aanmeldingssysteem?
Neem een kijkje op www.naarhetsecundair.be of contacteer

Cindy Vergult
LOP-deskundige Sint-Niklaas-Temse
T 02 553 13 09
E cindy [dot] vergult [at] ond [dot] vlaanderen [dot] be

Dienst Onderwijs
Stationsstraat 2 | 9120 Beveren
T 03 750 16 60
E onderwijs [at] beveren [dot] be

Heeft u hulp nodig bij het digitaal aanmelden?

U kunt in de periode van 30 maart tot en met 24 april terecht op onderstaande adressen

Dienst Onderwijs
Stationsstraat 2 | 9120 Beveren
T 03 750 16 60
E onderwijs [at] beveren [dot] be

Sociaal Huis
Oude Zandstraat 92 | 9120 Beveren
T 03 750 46 00
E sociaalhuis [at] beveren [dot] be