18. Je bent nu meerderjarig

• Na je 18e verjaardag is het belangrijk om met jouw elektronische identiteitskaart (eID) en pint/pukcode langs te komen bij dienst Burgerzaken op het gemeentehuis in Beveren of één van de permanenties in de deelgemeenten. Jouw eID moet namelijk worden aangepast zodat je vanaf nu zelf een digitale handtekening kan plaatsen, bijvoorbeeld om vakantiewerk aan te vragen of online je belastingen aan te geven.
  • Misschien ben je er al mee bezig of overweeg je om een rijbewijs te behalen? Alle uitleg hierover vind je op www.gocavlaanderen.be.
  • Vanaf 18 jaar mag je jouw democratische burgerplicht vervullen kortom, gaan stemmen!
  • Misschien niet echt gepast op een verjaardag maar we geven het toch even mee: vanaf nu kan je je registeren als orgaandonor.