Dienstverlening

Het gemeentehuis, de dienst onderwijs, de technische diensten in de Europalaan en de permanenties zijn gesloten. Mensen met een afspraak moeten zich aanmelden via parlofoon, telefoon of aan de deur.  

Een afspraak maakt u via T  03 750 15 11.


Voor het Sociaal Huis zijn er 2 momenten met vrije inloopuren: dinsdag- en vrijdagvoormiddag, telkens van 9 tot 12 uur. Alle andere momenten werken de diensten uitsluitend op afspraak of via T | 03 750 46 00. De laatavond opening op dinsdag valt weg.
De zitdagen voor pensioenen in het Sociaal Huis zijn afgelast (zeker al tot eind maart).

GEMEENTELIJKE INFORMATIEPUNT
Gemeente Beveren voorziet in een informatiepunt waar inwoners terecht kunnen met vragen. Dit informatiepunt is op weekdagen bereikbaar tijdens de openingsuren (8.30 > 17 uur) op het T 03 750 15 15.

Voor meer informatie omtrent de federale en Vlaamse maatregelen kunnen inwoners en ondernemers ook terecht op de nationale website www.info-coronavirus.be of op het gratis nummer T 0800 14 689.

INFRASTRUCTUUR GEMEENTE BEVEREN

Zijn gesloten tot en met 19 april:

 • Technische diensten, Europalaan. Medewerkers kunnen voor het ophalen en brengen van sleutels terecht op T | 03 750 18 20.  Voor het ophalen of brengen van verkeersborden kunt u terecht op het nummer T | 03 750 18 10.
 • Cultuurcentrum Ter Vesten en de culturele ontmoetingscentra
 • Bibliotheekfilialen
  De leentermijn van de materialen van de bib wordt automatisch verlengd tot en met maandag 4 mei. Materialen inleveren blijft mogelijk via de inleverboxen en de terugbrengschuif (elke dag tussen 10 en 17 uur).
 • Infokantoor Toerisme
 • Zwembad Kriekeputte en Lago De Meerminnen
 • Gemeentelijke sportinfrastructuur
 • Archiefdienst
 • JC Togenblik
 • Speelpleinen

 • De zitdagen van de Federale Pensioendienst zijn opgeschort tot en met vrijdag 17/04/2020.  Dat betekent dat de pensioendienst (sector werknemers en ambtenaren) geen bezoekers zal te woord staan, niet op de verschillende externe pensioenpunten en niet intern in haar eigen kantoren. Alle onthaal valt onder die maatregel, dus ook bezoek op afspraak. Contact
  Omtrent eventuele maatregelen in de regeling van de zelfstandigen: Tel. 02 546 42 11 of E-mail: info [at] rsvz-inasti [dot] fgov [dot] be.
 
 • De pemanenties van de Commissie voor Juridische Bijstand (CJB) worden tot nader bericht opgeschort. Mensen die een afspraak hebben, zullen op het daartoe voorziene tijdstip telefonisch gecontacteerd worden. 

 • RATO vzw zette alle kattenacties onmiddellijk stop. De vangkooien werden opgehaald, de reeds gevangen dieren werden naar de dierenarts gebracht. Behandelde katten zullen nog terug worden uitgezet. De meldingen die nog niet afgewerkt zijn, zullen bij de volgende zwerfkattenactie opnieuw opgenomen worden.

HULPDIENSTEN

Uiteraard nemen ook de hulpdiensten de nodige voorzorgsmaatregelen.

De politie vraagt om niet-dringende aangiftes uit te stellen of maximaal gebruik te maken van www.policeonweb.be. Via deze website kunt u niet-dringende aangiftes van fietsdiefstal, bromfietsdiefstal, winkeldiefstal, graffiti en diverse beschadigingen van thuis uit aangeven. U hoeft hiervoor dus niet naar een politiekantoor te komen.
Heeft u dringende politiehulp nodig? Bel 101!

De brandweer contacteert u enkel in geval van levensbedreigende situaties.

RECYCLAGEPARKEN

Vanaf dinsdag 7 april openen al de recyclageparken IBOGEM terug. De bestaande uren blijven dezelfde, maar ENKEL op afspraak.

Kom enkel naar het park als het bezoek dringend is.

Welk afval mag u brengen?

Alle afval met prioriteit: kga, elektrische apparaten, hout, papier-karton, grofvuil en groenafval.
Afval dat nog aan huis wordt ingezameld is niet dringend.
IBOGEM aanvaardt momenteel geen asbest op het recyclagepark (beperkte voorraad mondmaskers).

Zonder afspraak kunt u niet terecht op het recyclagepark!

MEER INFORMATIE