Vrije tijd

Burgemeester Marc Van de Vijver vaardigde een politieverordening uit over het verbieden van alle publiekelijk toegankelijke evenementen, zowel op het openbaar als het publiek terrein en in publiekelijke en private infrastructuur.

SPORT

De Nationale Veiligheidsraad van 24 juni besliste dat buitensporten met maximum 50 personen mogelijk is, mits de regels gerespecteerd kunnen worden en dit op een veilige manier kan gebeuren. 

Competities mogen georganiseerd worden voor alle sporten.

Een zittend publiek van 200 toeschouwers binnen/ 400 toeschouwers buiten is toegestaan, mits naleving van het protocol dat voor de specifieke sport van toepassing is. Toeschouwers mogen per bubbel van maximaal 15 personen samen zitten met 1,5 m afstand per bubbel.

Zwembad Lago De Meerminnen opent 1 juli terug de deuren. Zwembad Kriekeputte gaat voorlopig nog niet open omdat we eerst alles in regel willen stellen om alles volgens de geldende veiligheidsmaatregelen te laten verlopen.

TOERISME

Het bezoekerscentrum van Fort Liefkenshoek opent opnieuw haar deuren op 1|07 voor individuele bezoekers. Voorlopig blijft het belevingscentrum nog gesloten omwille van de vele interactieve toepassingen waardoor de veiligheid daar niet gegarandeerd kan worden.
Reserveren is verplicht: reserveer hier je bezoek aan het bezoekerscentrum of mee te doen aan Schatten van Vlieg.
 

JEUGD

JC Togenblik is gesloten.
JC Prosperpolder is gesloten.