Vrije tijd, events, religie

Vrije tijd

JEUGD

Speelpleinen, Vakantietoppers en zomerkampen blijven doorgaan.

SPORT

Houd rekening met het protocol van de specifieke sporttak. Deze protocollen zijn terug te vinden op de websites van de verschillende federaties. Verder besliste het gemeentebestuur om alle wielerwedstrijden tot en met 31/8 te annuleren. Andere sportwedstrijden kunnen eventueel wel doorgaan, maar dan zonder publiek.

Sportlessen, fitness- en wellnesscentra hebben voortaan een registratieplicht zoals de horeca om de contactopsporing makkelijker te maken.

Zwembad Lago De Meerminnen is geopend. U dient wel online te reserveren via www.lago.be. Vergeet zeker uw mondmasker en identiteitskaart niet (voor personen ouder dan 12 jaar)!

Zwembad Kriekeputte gaat voorlopig nog niet open omdat we eerst alles in regel willen stellen om alles volgens de geldende veiligheidsmaatregelen te laten verlopen.

CULTUUR

    • Een mondmasker is verplicht boven 12 jaar bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, musea, bibliotheken, casino’s en speelautomatenhallen. Dus ook in onze Beverse bibliotheken, Fort Liefkenshoek, Erfgoedhuis Hof ter Welle en kasteel Cortewalle. Reserveren is verplicht.
    • Het bezoekerscentrum van Fort Liefkenshoek is open voor individuele bezoekers. Voorlopig blijft het belevingscentrum nog gesloten omwille van de vele interactieve toepassingen waardoor de veiligheid daar niet gegarandeerd kan worden.
    • Reserveren is verplicht: reserveer hier je bezoek aan het bezoekerscentrum of mee te doen aan Schatten van Vlieg.
    • De balie van Cultuurcentrum Ter Vesten is terug open op maandag 3 augustus. 
    • De ticketverkoop voor seizoen 2020-2021 gaat van start op zaterdag 29 augustus.

BIBLIOTHEEK

De bibliotheken zijn open. Klik hier voor de openingsuren. Een mondmasker is verplicht boven 12 jaar.

INFOKANTOOR TOERISME

Het loket Toerisme werkt met vrije inloop. Klik hier voor de openingsuren. Mondmasker is verplicht.

Evenementen

Alle evenementen, kermissen, straatfeesten, wielerwedstrijden, Beveren Buiten … in augustus in Beveren worden afgelast.

Dansfeesten zijn niet toegelaten.

U moet uw aanvraag voor het organiseren van een evenement voorleggen aan de gemeente. Dat kan via mail naar E info [at] beveren [dot] be.

U kunt via de tool www.covideventriskmodel.be nakijken of de plannen voor uw evenement coronaproof zijn.

Religie en ceremoniën

Erediensten mogen doorgaan met een maximum van 100 personen, met steeds 1,5 meter afstand. Het dragen van een mondmasker is verplicht vanaf 12 jaar.

Religieuze huwelijken worden toegestaan, de veiligheidsafstand van 1.5 meter moet worden nageleefd, met een maximum van 100 personen (afhankelijk van de grootte van de kerk).

Burgerlijke huwelijken worden toegestaan, maar enkel in aanwezigheid van maximaal 10 personen + het bruidspaar (2 personen) met respect voor de sociale afstand. Het is niet toegelaten om na de ceremonie een feest of receptie te organiseren voor meer dan tien personen.

Begrafenisceremonies, begrafenissen en crematies zijn toegestaan, in aanwezigheid van maximaal 100 personen, met respect voor de social distancing maatregelen. Het dragen van een mondmasker is verplicht vanaf 12 jaar.

Kijk op www.parochieinbeveren.be voor meer info over de religieuze diensten.

De begraafplaatsen zijn open. Respecteer de veiligheidsmaatregelen.