Begeleide bezoeken voor individuele bezoekers

OPGELET: DE BEZOEKEN VAN MEI TOT EN MET JULI GAAN NIET DOOR TEN GEVOLGE VAN HET CORONAVIRUS.

Ieder jaar organiseert de gemeente Beveren gratis bezoeken met gids voor individuele bezoekers.

Dit jaar staan Kasteel Cortewalle, Hof ter SaksenFort Liefkenshoek en het erfgoedhuis Hof ter Welle op het programma.
De rondleidingen duren ongeveer twee uur. U hoeft niet op voorhand te reserveren!

Kasteel Cortewalle

Gratis rondleiding in het kasteel, van gelijkvloers tot zolder:
- mooi gerestaureerde kamers en huiskapel;
- gerestaureerd Aubussontapijt (9,5 x 6 m), dat in een op maat gebouwde geklimatiseerde box ligt.

Plaats van afspraak
De gids verwacht de individuele bezoeker om 15 uur aan de ingang van het kasteel.

zondag 7 juni
zondag 5 juli
zondag 2 augustus
zondag 6 september

hof ter saksen: tentoonstelling 'een tuin uit de tijd van vijd'

Rondleiding in de dubbeltentoonstelling 'Een tuin uit de tijd van Vijd' in Hof ter Saksen. Hierbij worden de Flora van het Lam Gods en de kruiden uit de middeleeuwen belicht.

Plaats van afspraak
De gids verwacht de individuele bezoeker om 15 uur aan op de binnenkoer van de hoeve.

zondag 10 mei
zondag 14 juni
zondag 12 juli
zondag 9 augustus
zondag 13 september

Fort Liefkenshoek

Rondleiding in het 16de-eeuwse fort, gelegen langs de Schelde en aan de rand van het havengebied. In het bezoekerscentrum staat de eeuwenlange strijd van de mens tegen het water centraal. De intrigerende rol van fort Liefkenshoek loopt als rode draad in het verhaal van overstromingen en inpolderingen, oorlogen en ontstaan van de landsgrens, visserij en landbouw, oprukkende industrialisering.

Plaats van afspraak
De gids verwacht de individuele bezoeker om 15 uur aan de kanonnen van het fort.

TIP! Fort Liefkenshoek is ook bereikbaar met de Waterbus.

zondag 17 mei
zondag 21 juni
zondag 19 juli
zondag 16 augustus
zondag 20 september

HOf ter welle

In Erfgoedhuis Hof ter Welle maakt u kennis met de gemeentelijke museale collectie en de kunstcollectie. In de Anna Pierskamer bewondert u de 3D-visualisatie van de bouwhistoriek van de late middeleeuwen tot vandaag.
De kapel is ingericht in zuivere barokstijl, één van de zuiverst bewaarde voorbeelden in het Waasland.

Plaats van afspraak
De gids verwacht de individuele bezoeker om 15 uur aan de toegangspoort van het erfgoedhuis.

zondag 24 mei
zondag 28 juni