Begeleide bezoeken voor individuele bezoekers

OPGELET: VOOR BEZOEKEN IN AUGUSTUS EN SEPTEMBER IS VOORAF INSCHRIJVEN VERPLICHT VIA DE DIENST TOERISME (MEER INFO HIERONDER).

Ieder jaar organiseert de gemeente Beveren gratis bezoeken met gids voor individuele bezoekers.

Dit jaar staan Kasteel Cortewalle, Hof ter SaksenFort Liefkenshoek en het erfgoedhuis Hof ter Welle op het programma.
De rondleidingen duren ongeveer twee uur.

Vooraf reserveren is verplicht! Inschrijven kan ten laatste tot de vrijdag voorafgaand aan het bezoek.
Inschrijven? Mail naar toerisme [at] beveren [dot] be of bel 03 750 15 80. Met vermelding voor elke bezoeker: naam + voornaam - e-mailadres - tel nr vast - tel nr mobiel - postcode + gemeente.

Kasteel Cortewalle

Gratis rondleiding in het kasteel (gelijkvloers):
- mooi gerestaureerde kamers;
- huiskapel.

Plaats van afspraak
De gids verwacht de individuele bezoeker om 15 uur aan de ingang van het kasteel.

zondag 7 juni
zondag 5 juli
zondag 2 augustus
zondag 6 september

hof ter saksen: tentoonstelling 'een tuin uit de tijd van vijd'

Rondleiding in de dubbeltentoonstelling 'Een tuin uit de tijd van Vijd' in Hof ter Saksen. Hierbij worden de Flora van het Lam Gods en de kruiden uit de middeleeuwen belicht.

Plaats van afspraak
De gids verwacht de individuele bezoeker om 15 uur aan op de binnenkoer van de hoeve.

zondag 10 mei
zondag 14 juni
zondag 12 juli
zondag 9 augustus
zondag 13 september

Fort Liefkenshoek

Rondleiding in het 16de-eeuwse fort, gelegen langs de Schelde en aan de rand van het havengebied. In het bezoekerscentrum staat de eeuwenlange strijd van de mens tegen het water centraal. De intrigerende rol van fort Liefkenshoek loopt als rode draad in het verhaal van overstromingen en inpolderingen, oorlogen en ontstaan van de landsgrens, visserij en landbouw, oprukkende industrialisering.

Plaats van afspraak
De gids verwacht de individuele bezoeker om 14 uur aan de kanonnen van het fort.

TIP! Fort Liefkenshoek is ook bereikbaar met DeWaterbus.

zondag 17 mei
zondag 21 juni
zondag 19 juli
zondag 16 augustus
zondag 20 september

HOf ter welle

In Erfgoedhuis Hof ter Welle maakt u kennis met de gemeentelijke museale collectie en de kunstcollectie. In de Anna Pierskamer bewondert u de 3D-visualisatie van de bouwhistoriek van de late middeleeuwen tot vandaag.
De kapel is ingericht in zuivere barokstijl, één van de zuiverst bewaarde voorbeelden in het Waasland. Tijdens de rondleiding gaat er ook speciale aandacht naar Joos Vijd, de opdrachtgever van het Lam Gods.

Plaats van afspraak
De gids verwacht de individuele bezoeker om 15 uur aan de toegangspoort van het erfgoedhuis.

zondag 24 mei
zondag 28 juni