Begeleide bezoeken voor individuele bezoekers

Ieder jaar organiseert de gemeente Beveren gratis bezoeken met gids voor individuele bezoekers in Kasteel Cortewalle en Fort Liefkenshoek.
Dit jaar wordt ook het erfgoedhuis Hof ter Welle in het aanbod opgenomen.
De rondleidingen duren ongeveer twee uur. U hoeft niet op voorhand te reserveren!

Kasteel Cortewalle

Gratis rondleiding in het kasteel, van gelijkvloers tot zolder:
- mooi gerestaureerde kamers en huiskapel;
- gerestaureerd Aubussontapijt (9,5 x 6 m), dat in een op maat gebouwde geklimatiseerde box ligt.

Plaats van afspraak
De gids verwacht de individuele bezoeker om 15 uur aan de ingang van het kasteel.

zondag 5 mei
zondag 2 juni
zondag 7 juli
zondag 4 augustus
zondag 1 september

Fort Liefkenshoek

Rondleiding in het 16de-eeuwse fort, gelegen langs de Schelde en aan de rand van het havengebied. In het bezoekerscentrum staat de eeuwenlange strijd van de mens tegen het water centraal. De intrigerende rol van fort Liefkenshoek loopt als rode draad in het verhaal van overstromingen en inpolderingen, oorlogen en ontstaan van de landsgrens, visserij en landbouw, oprukkende industrialisering.

Plaats van afspraak
De gids verwacht de individuele bezoeker om 15 uur aan de kanonnen van het fort.

zondag 19 mei
zondag 16 juni
zondag 21 juli
zondag 18 augustus
zondag 15 september

HOf ter welle

In Erfgoedhuis Hof ter Welle maakt u kennis met de gemeentelijke museale collectie en de kunstcollectie. In de Anna Pierskamer bewondert u de 3D-visualisatie van de bouwhistoriek van de late middeleeuwen tot vandaag.
De kapel is ingericht in zuivere barokstijl, één van de zuiverst bewaarde voorbeelden in het Waasland.

Plaats van afspraak
De gids verwacht de individuele bezoeker om 15 uur aan de toegangspoort van het erfgoedhuis.

zondag 26 mei
zondag 23 juni