Bezienswaardigheden

Wie Beveren wil verkennen, is zeker enkele dagen zoet. Beveren is na Antwerpen en Gent, de grootste gemeente van Vlaanderen. Het is, in het Waasland, ook de gemeente met het grootste aantal deelgemeenten, 8 in totaal.

Een bezoek meer dan waard zijn de Beverse monumenten: het 15e-eeuws kasteel Cortewalle, de Sint-Martinuskerk in Beveren, de O.-L.-Vrouwkerk in Melsele, het bedevaartsoord Gaverland, het fort Liefkenshoek, ... . Wie meer van de natuur houdt, kan terecht in het Hof ter Saksen, de Grote Geule of de schorren van Ouden Doel. Of u kan even de Nederlandse grens oversteken tot aan het Verdronken Land van Saeftinghe, het grootste brakwatergebied van West-Europa. In Prosperpolder kan u meemaken hoe het noordelijk deel van deze polder samen met de Hertogin Hedwigepolder (Nederland) omgevormd wordt tot een intergetijdengebied van 465 hectare.

Van landbouw tot industrie, van polders tot havengebied, u kan het allemaal beleven in Beveren. Een begeleid bezoek aan het sluisgebouw van de zeesluis in Kallo en een rondrit door de Waaslandhaven, is voor iedereen een openbaring. U krijgt informatie over de werking van de sluis, over de gevestigde bedrijven, over het laden en lossen van schepen.