Zelf organiseren

Organiseert u een wijkfeest, fuif, activiteit voor de buren ... alles wat u dient te weten vindt u op deze pagina.

Een event organiseren in corona-tijden:

Denk bij uw organisatie na over het mogelijke risico op besmetting tijdens uw evenement.

Neem dan ook bij het organiseren van een evenement steeds het protocol van de evenementensector erbij. Hier kunt u alle richtlijnen terugvinden.

Uw covid event risk model geef je hier in: https://www.covideventriskmodel.be.  

Lees eerst ook het document door https://www.covideventriskmodel.be/assets/docs/protocol-nl.pdf

Bij het organiseren van een evenement is steeds een draaiboek nodig. Dit leg je voor samen met aanvraag en het event risk model aan de dienst projectcoördinatie via e-mail: feestelijkheden [at] beveren [dot] be. Je draaiboek is een goede leidraad voor al je medewerkers aan het event.

Hoe maak je een draaiboek? Kijk op ikorganiseer.be voor alle praktische informatie.

De gemeentelijke veiligheidscel en het college oordeelt over de haalbaarheid en de veiligheid van jullie geplande evenement. Hierbij zal rekening gehouden worden met de huidige coronamaatregelen. Het is niet omdat de scan een groen label oplevert voor je event, dat lokaal andere normen gelden. Het college geeft uiteindelijk al dan niet goedkeuring voor je evenement.

 

 

Om er zeker van te zijn dat er niets over het hoofd wordt gezien, doet u best een aanvraag via het Fuifloket van de gemeente. Via het aanvraagformulier worden alle betrokken gemeentelijke diensten op de hoogte gebracht van uw plannen. Elke dienst bekijkt binnen zijn bevoegdheden wat er kan of niet kan en formuleert zo nodig een advies of een aanbeveling. Aan het einde van de rit weet u bijgevolg perfect aan wat u mag en niet mag, en welke organisatorische maatregelen u eventueel moet voorzien.

U dient de aanvraag tijdig in te dienen en minimaal 2 maanden voor het event:

  • als het om een fuif of dansfeest gaat, moet u per 100 aanwezigen ook een steward voorzien.