Repetitieruimtes

Jeugdhuis Togenblik heeft 2 degelijk uitgeruste repetitieruimtes. De ruimtes zitten in de kelder, waardoor overlast naar buiten beperkt wordt. Ze zijn goed geïsoleerd en van elkaar gescheiden. Zo kunnen ook zonder problemen 2 groepen tegelijk repeteren. Er zijn ook 11 bergruimtes. Groepen die wekelijks repeteren kunnen hier hun materiaal laten staan.

Beschikbare infrastructuur

 • 2 repetitieruimtes waar 2 groepen tegelijk ongehinderd kunnen repeteren. Er is 1 ruimte van 24 m² en 1 ruimte van 30 m².
 • 11 materiaalbergingen om muziekgerief (drumstel, versterkers, gitaren, keyboards …) op te bergen, waarvan 6 in de grootste ruimte, 3 in de kleinste en 2 tussen beide in de kleedkamer.
 • Er is 1 kleedkamer (ontspanningsruimte) waar je kan napraten of iets kan drinken. In deze ruimte zijn er ook 2 materiaalbergingen.
 • Er is een backstageruimte met sanitaire voorzieningen (toilet, lavabo, douche, ijskast …).


Materiaal

Beide repetitieruimtes zijn uitgerust met een vaste zanginstallatie en een vast drumstel.

De vaste zanginstallatie bestaat uit:

   • 1 gepowerde 8-kanaals mixer (Yamaha EMX88S, 2 x 400 watt met ingebouwde effecten)
   • 2 luidsprekers op statief (HK PR 15)
   • 2 microfoonstatieven (er zijn geen micro’s of kabels!)

In elke ruimte ligt de handleiding van deze installatie en een mapje met beknopte instructies voor een correct gebruik ervan (met tips om een betere klank te creëren).

Het vast drumstel (type Pearl Export) dat door iedereen gebruikt kan worden bevat een volledige ketelset + hardware:

   • 1 basdrum (22”) + basdrumpedaal, 2 toms (12” en 13 “), 1 floortom (16”), snare en 4 dempingsringen.
   • Statieven voor hihat en snare, 2 boomstatieven voor de crash-cymbalen en 1 voor de ride én een drumstoeltje.

Cymbalen en hihat moet je zelf meebrengen, evenals de kleine onderdelen van de statieven (schroeven, mousse, hihatclutch, steunring voor de cymbalen …).

De zanginstallatie en het drumstel hebben een vaste plaats in het lokaal. Er hangt een plannetje met de basisopstelling aan de muur. Na elke repetitie moet het materiaal in deze opstelling terug geplaatst worden.

Wie is welkom ?

We maken onderscheid tussen jongeren en niet jongeren en tussen ‘uit Beveren’ en ‘niet uit Beveren’. De voorwaarde om tot een bepaalde categorie te behoren is dat minstens de helft van de groepsleden hieraan voldoet. Op het huurcontract moeten de gegevens van alle groepsleden worden ingevuld. Zo weten we tot welke categorie je behoort en hebben wij zicht op de mensen die toegang krijgen tot de repetitieruimte.

De huurprijs die je betaalt, is afhankelijk van de categorie waartoe je behoort. Bovendien hebben we het recht om - indien nodig - op basis van deze categorieën voorrang te verlenen aan bepaalde groepen volgens onderstaande volgorde:

 1. Jongeren (tot 26 jaar) van Beveren
 2. 26-plussers van Beveren
 3. Jongeren (tot 26 jaar) van buiten Beveren
 4. 26-plussers van buiten Beveren

Tarieven

Naast de bovengenoemde categorieën wordt er bij de tarieven nog onderscheid gemaakt tussen repetities in groep of individueel. Een drummer of gitarist die thuis niet de
mogelijkheid heeft om voluit te gaan, kan hier dus ook individueel komen spelen (aan aangepast tarief). Voor de materiaalberging betaal je een vast tarief per maand.

Uurregeling

De ruimtes kunnen gereserveerd worden in blokken van drie uur voor een groepsrepetitie. Voor individuele repetities kan per uur gereserveerd worden. Individuele repetities zijn mogelijk tijdens vrije blokken en kunnen op dezelfde manier worden gereserveerd als de groepsrepetities.

Reserveren en annuleren

Repetities kunnen maximaal 3 maanden op voorhand gereserveerd worden en ten laatste 3 werkdagen voor datum van de repetitie. Een groep kan maximaal 2 repetitieblokken van 3 uur per week vast reserveren voor een periode van 3 maanden. Extra losse repetities kunnen aangevraagd worden indien de verhuurkalender dit toelaat. Zo vermijden we dat een lokaal voortdurend bezet wordt door dezelfde groep(en).

Indien een groep door onvoorziene omstandigheden een repetitie wil annuleren, moet dit minstens 3 werkdagen vooraf gebeuren anders wordt de huurprijs toch aangerekend. Indien een tijdig geannuleerde repetitie reeds werd betaald via overschrijving, wordt deze in mindering gebracht bij een volgende reservatie.

Bij bepaalde activiteiten van het Jeugdhuis in de zaal (optreden, voorstelling, vergadering …) kunnen repetities (onder het podium) storend zijn. Op deze momenten worden de repetitieruimtes daarom niet verhuurd. Wij behouden het recht om een repetitie die reeds vastgelegd was in deze gevallen ten laatste 1 maand op voorhand te annuleren.

Informatie en reservatie

Jeugdcentrum Togenblik
Gravenplein 1
9120 Beveren
tel. 03 750 10 30
jeugddienst [at] beveren [dot] be