Juridisch advies

Juridisch advies – Juridische eerstelijnsbijstand

Voor gratis juridisch advies kunt u terecht in het Sociaal Huis Beveren. Een jurist geeft u hier een eerste antwoord op uw juridische vragen. U krijgt er bijvoorbeeld informatie over uw rechten als (ver)huurder, het verloop van een gerechtelijke procedure, hoe u beroep kunt aantekenen tegen een beslissing ... Indien nodig kan de jurist u ook doorverwijzen naar de juiste dienst om u verder te helpen. Opgelet: het gaat om een eerste advies en bijstand en niet over de verdere behandeling van uw zaak. Het juridisch advies is gratis. U dient wel een afspraak te maken. Breng dan ook alle documenten mee die met uw vraag te maken hebben.

Voor meer informatie en een afspraak kan u terecht bij:
Sociaal Huis
Oude Zandstraat 92
9120 Beveren
tel.: 03 750 46 00 

U kan ook voor juridisch advies terecht in de Wetswinkel. Hier krijgt u informatie en praktisch advies. Indien nodig wordt u doorverwezen. Voor een consult betaalt u 15 EUR. Er is een afdeling van de Wetswinkel te Sint-Niklaas, elke dinsdag van 18 tot 19 uur in het Stadhuis (Verzusteringszaal), Grote Markt 1.

Juridische tweedelijnsbijstand – pro deo advocaat

Het kan zijn dat u een advocaat nodig heeft voor verder juridisch advies, bijstand in het kader van een procedure of bijstand bij een geding en vertegenwoordiging voor de rechtbank. Personen met een laag inkomen kunnen beroep doen op een pro deo advocaat. Afhankelijk van uw inkomen krijgt u dan volledige of gedeeltelijke kosteloze juridische bijstand.

Voor meer informatie kan u terecht bij:
Bureau voor juridische bijstand (BJB) - afdeling Sint-Niklaas
Gerechtsgebouw
Kazernestraat 6
9100 Sint-Niklaas
tel.: 03 766 83 30
open: elke werkdag van 11.30 u tot 12.30 u