Zwerfkatten

Wat? 

Het gemeentebestuur wordt geregeld geconfronteerd met een overlast van zwerfkatten op diverse plaatsen in onze gemeente. Een overpopulatie van (zwerf)katten brengt, afgezien van veel dierenleed, ook heel wat hinder voor de bevolking met zich mee: geurhinder door het ‘sproeien’ van katers, uitwerpselen, lawaaihinder van ‘verliefde’ katers, openkrabben van vuilniszakken,…

Een kattin is al na zes maanden vruchtbaar en kan per jaar een tweetal nestjes van 6 katjes ter wereld brengen. Als men weet dat die kleintjes op hun beurt na zes maanden vruchtbaar zijn, is het duidelijk dat de beheersing van de hoeveelheid zwerfkatten in eerste instantie gericht moet zijn op een beperking van de voortplanting.

Gemeentebestuur Beveren heeft daarom een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met RATO vzw om 4x per jaar een zwerfkattenbeheersingsactie te organiseren. Hierbij worden de zwerfkatten gevangen, door een dierenarts onvruchtbaar gemaakt en daarna terug uitgezet op de plaats waar ze gevangen werden.

Datums acties 2020:

  • week van 16 maart 2020
  • week van 25 mei 2020
  • week van 14 september 2020
  • week van 16 november 2020
Hoe? 

Als u in uw buurt zwerfkatten opmerkt, dan kan u dit melden via Meldingen&Klachten. Uw melding wordt dan opgenomen in de eerstvolgende actie.

Afleverende dienst: 
KlantenContactCenter
Stationsstraat 2
9120 Beveren
België
03 750 15 11