LaMa - mobiliteitsproject in Melsele

Mobiel zijn en blijven gaat ons allen aan, hoe oud je ook bent of hoe je je verplaatst. 
Gemeente Beveren maakt werk van een aangenamere en veiligere mobiliteit en nodigt de buurtbewoners, lokale verenigingen, scholen en handelaars uit om mee te denken. Samen met 2 andere gemeenten (Waregem en Geraardsbergen) werd Beveren geselecteerd voor de ‘Laboratoria Mobiele Alternatieven’ (LaMA) van het Netwerk Duurzame Mobiliteit. Samen met Twisted Studio zet ze in mei en juni een participatief Labo op.

Inhuldiging kus- en rijzone De Toren Melsele

LaMA komt naar Melsele

Gemeente Beveren nodigde alle buurtbewoners, lokale verenigingen, scholen en handelaars uit om mee te denken over een aangenamere en veiligere mobiliteit. Deelgemeente Melsele neem als eerste deel aan dit project.
De sessies vonden telkens plaats in de Boerenpoort in Melsele in samenwerking met de dienst mobiliteit en het Laboratorium voor Mobiele Alternatieven.

Aanpassing testopstelling LaMA-project vanaf 3 november 2016

De Kalishoekstraat (van Schoolstraat tot aan de Dambrugstraat), de Sint-Elisabethstraat en een stuk van de Dambrugstraat worden eenrichtingsstraten. Daarbij wordt de rijrichting in de Kalishoekstraat en de Dambrugstraat omgekeerd. De kiss & ride-zones worden behouden. Tegelijkertijd vragen wij aan het Vlaams Gewest om ook op de N70 zo’n zone in te richten. De knip in de Sint-Elisabethstraat werd niet weerhouden omdat dit moeilijk realiseerbaar is.

De aanpassingen zullen op 3 of 4 november ingevoerd worden. Ook deze opstelling zal in januari 2017 grondig geëvalueerd worden.
Nieuwe situatie vanaf 3 november 2016