Lief voor mijn Lijf: 30 april

Lief voor mijn lijf is een evenement voor ouders en tieners, dat sensibliseert rond geestelijke gezondheid bij jongeren.

Het event gaat door op dinsdag 30 april 2019 op en rond het Gravenplein en cultuurcentrum Ter Vesten.

AFTERWORK/AFTERSCHOOL 16.30 > 19.30 UUR

infomarkt en foodtrucks

- Bezoek de interactieve infomarkt en maak kennis met JAC Waasland, de Opvoedingslijn, Eetexpert, … 
- Ontmoet Sabine Peeters, auteur van het boek ‘lief voor je lijf’ en meter van deze actie! Ook Oona Wyns auteur van 'Oe ist? Ca va?' zal aanwezig zijn. 
- Film "Cavaria"
Breng een bezoek aan één van de diverse foodtrucks. 
- Of kom gewoon genieten van de positieve sfeer!

AFTERWORK OM 20U30GENIET VAN EEN ALCOHOLVRIJE MOCKTAIL NA DE GEVOLGDE SESSIES IN DE POLYZALEN VAN TER VESTEN

FUIF VOOR TIENERS OM 20U30: GRATIS INKOM, GEORGANISEERD DOOR DE JEUGDDIENST

programma met INSCHRIJVEN:

Sessies om 19u30

  • Workshop ‘één groente, veel mogelijkheden’  Veel groenten eten is belangrijk , variëren met seizoensgroenten ook. Hoe je dat doet kom je te weten in deze workshop.
  • Lezing ‘digitaal ontmaagd’  Hoe praat je met je pubers over seks? Doet de gedachte aan gesprekken over dit onderwerp het schaamrood naar je wangen stijgen? Ben je bang om je bloot te geven en is sexting ver van je bed? Sarah Van Gysegem schreef hierover een boek en gaat met jou in gesprek.
  • Interactieve workshop ‘cyberpesten’  Info over online pestgedrag. Wat houdt het in en wie is kwetsbaar? Bestaat er een perfecte aanpak? Waarom moet je vooral praten en hoe begin je daaraan? Dankzij deze sessie verwerf je meer inzicht over cyberpesten.
  • Rondetafelgesprek: onder leiding van het Zeepreventorium. Ex-patiënten komen vertellen over hun ervaringen. Alle jongeren die ooit opgenomen zijn in het Zeepreventorium worden begeleid door de psycho-sociale dienst om zich beter in hun vel te voelen. Voor iedereen die benieuwd is naar hoe zij dit beleefden.
  • ‘Opkomen voor jezelf: assertiviteitstraining’  Kom tijdens deze sessie te weten wat de kneepjes van het vak zijn als het gaat over voor jezelf opkomen. Krijg handige tips die je onmiddellijk eens kan uittesten.
  • ‘Yoga’

Film Beautiful Boy

voorbespreking om 20u30, met aansluitend om 20u45 de voorstelling van de film

Een initiatief i.s.m. Huis van het Kind Beveren, Gezinsbond, Sint-Maarten-Scholencampus, GTI Beveren, Koninklijk Atheneum

Beveren en lokale partners uit de welzijnssector.

inschrijven sessies inschrijven film

Meer informatie bij het Huis van het Kind