Betaal minder voor groene stroom

Provincie Oost-Vlaanderen organiseert voor de negende keer de groepsaankoop voor 100% groene stroom en aardgas voor haar inwoners. Dit jaar beleeft de Provincie echter een bijzondere primeur: het is voor het eerst dat alle groene stroom in België zelf wordt opgewekt. Een belangrijke mijlpaal in de transitie naar 100% hernieuwbare energie, zoals vastgelegd in het Klimaatakkoord 2020-2050 van Parijs. Door een grote groep geïnteresseerden samen te brengen, kan de Provincie een lage prijs bedingen voor groene elektriciteit en gas.

Alle geïnteresseerde inwoners van Oost-Vlaanderen kunnen zich gratis en vrijblijvend inschrijven. Op 4 februari 2020 wordt er een veiling georganiseerd waarbij de Provincie de leverancier met de scherpste prijs selecteert. Hoe meer inwoners zich inschrijven, hoe groter de korting die energieleveranciers kunnen geven. Vervolgens wordt de persoonlijke besparing voor alle deelnemers berekend. Zij krijgen ten laatste op 15 maart 2020 een persoonlijk aanbod en kunnen dan beslissen of ze het aanbod willen aanvaarden. De Provincie zorgt vervolgens voor de vlotte overstap naar hun goedkope groene energieleverancier.

Inschrijven
Inschijven kan online via www.oost-vlaanderen.be/groenestroom of via de dienst milieuscherming van gemeente Beveren. Ook de Provincie houdt een loket open in het Provinciaal Administratief Centrum ‘Het Zuid’ (Woodrow Wilsonplein 2, 9000 Gent). Een overzicht van de loketten en hun openingsuren staat op www.oost-vlaanderen.be/groenestroom.

Meer info bij:
Provincie Oost-Vlaanderen
0800 76 101 (werkdagen van 9 tot 20 uur)
groenestroom [at] oost-vlaanderen [dot] be

Vind ik leuk