Beveren betreurt foutieve berichtgeving Homans inzake schuldenlast

Gisteren verscheen er in De Standaard een artikel over de schulden van de gemeenten. Ook gemeente Beveren werd in het artikel aangehaald, zij het dan wel met verkeerde cijfers.
Marc Van de Vijver, burgemeester van Beveren: “Het is opmerkelijk dat voor de stad Antwerpen de meest recente cijfers, namelijk die van 2017, gebruikt worden, terwijl de krant voor alle andere gemeenten oude cijfers uit 2016 aanhaalt.”
In het artikel wordt aangehaald dat Beveren een schuldenlast van 138 572 307 euro draagt, ofwel 2 913 euro per inwoner. “Dat klopt echter niet: het juiste cijfer is 120 miljoen euro, of 2 500 euro per inwoner. En dat maakt een groot verschil”, vervolgt Van de Vijver (CD&V).
“Als burgemeester betreur ik de tendentieuze communicatiestijl van de Voogdijminister. Ik maak dan ook van de gelegenheid gebruik om haar op te roepen om dit recht te zetten met de correcte, recente cijfers. Meer nog, eigenlijk zou de Minister gemeente Beveren moeten feliciteren met de inspanningen van de voorbije vier jaren. Door die inspanning daalde onze schuld met maar liefst 20 miljoen euro.”
Voor meer informatie verwijzen we graag naar het persbericht over de jaarrekeningen dat vorige week verspreid werd.
Verder vind ik het ook spijtig dat van de drie vermelde gemeenten er maar twee de kans gekregen hebben om te reageren in het artikel zelf. “Maar dat heeft misschien meer te maken met de politieke voorkeur van hun burgemeesters”, knipoogt Van de Vijver.

Vind ik leuk