Bevers bedrijf Fertikal grijpt nipt naast Leeuw van de Export 2020

Label leeuwvdexport23 september werd de jaarlijkse Leeuw van de Export uitgereikt. Met deze prestigieuze prijs bekroont Flanders Invest & Trade (FIT) al voor het 19de jaar op rij Vlaamse exportkleppers. Tijdens een spannende online awardshow greep het Beverse bedrijf Fertikal, toonaangevende producent van organische en organominerale meststoffen, nipt naast de award voor bedrijven met maximum 49 medewerkers. De prijs ging in de laatste rechte lijn naar het Mechelse bedrijf Caeleste.

Met de Leeuw van de Export bekroont Flanders Investment & Trade jaarlijks de kleppers van de Vlaamse export. Claire Tillekaerts, CEO van FIT: “Met de Leeuw van de Export brengen we hulde aan alle grote en kleine Vlaamse bedrijven die onvermoeibaar nieuwe markten blijven verkennen of hun positie verstevigen in hun bestaande exportlanden.”

Eén van die vernieuwende bedrijven is het Beverse Fertikal, een producent van organische en organominerale meststoffen. Het bedrijf werd opgericht in 2007 en is gelegen in de Waaslandhaven. Fertikal verkoopt zijn producten in meer dan 55 landen wereldwijd en is een duurzaam bedrijf. Zij werken immers alleen met lokale grondstoffen met een traceerbare herkomst. Deze grondstoffen worden in een ultramoderne fabriek, die in 2014 nog volledig vernieuwd werd, verwerkt tot een duurzaam product. Op die manier produceren zij niet minder dan 75 000 ton organische en organominerale meststoffen in de vorm van pellets.

Bevers burgemeester Marc Van de Vijver: “Ik ben bijzonder verheugd dat de inspanningen die Fertikal levert, niet onopgemerkt voorbij gaan en dat die, tijdens de uitreiking van de Leeuw van de Export, ook eens in de bloemetjes worden gezet. Beveren is immers zo veel meer dan een plattelandsgemeente. Met de aanwezigheid van de Waaslandhaven verbindt Beveren namelijk de charmes van een landbouwgemeente met de hoogwaardige industrie van een wereldhaven, waar bedrijven hun producten exporteren naar de andere kant van de wereld.”

Ook het bestuur van gemeente Beveren feliciteert Fertikal met hun nominatie voor de Leeuw van de Export en aanziet deze nominatie als een bekroning voor het gedreven werk van alle medewerkers van het bedrijf.

 

Vind ik leuk