Campers welkom in Beveren

Het campertoerisme zit in heel Europa in de lift. Meer nog, het is één van de sterkst groeiende sectoren in de toeristische branche. Motorhome-eigenaars zijn dan ook steeds meer zoekende naar plaatsen waar zij kunnen parkeren/overnachten. Om aan die behoefte tegemoet te komen en om campergebruikers de kans te geven om de toeristische troeven van Beveren op eigen tempo te ontdekken, heeft gemeente Beveren nu een aantal camperplaatsen gedefinieerd en ingericht.

Dominique Tielens, schepen van toerisme: “Dit initiatief is eigenlijk tot stand gekomen in samenspraak met de Adviesraad voor Toerisme. Zij houden de vinger aan de pols binnen de toeristische sector en wezen ons op dit manco binnen ons aanbod.”

Campereigenaars beroemen zich dikwijls op hun vrijheid. Dat is meteen ook de reden dat heel wat van die toeristen niet of nauwelijks van campings gebruik maken. Ruim 40 % van de motorhomegebruikers komt nooit op een camping. Als je weet dat er ruim 1 850 000 motorhomes zijn in Europa, dan zijn dat heel wat mensen die Beveren links laten liggen. “En dat terwijl Beveren toch heel wat te bieden heeft aan dagjestoeristen”, vervolledigt Tielens.

Met de komst van de nieuwe parkeerplaatsen, gemarkeerd door het bord E9h, kunnen gebruikers van motorhomes nu op heel wat plaatsen binnen de gemeente Beveren hun voertuig stallen en overnachten. Op dit moment kunnen zij terecht in:
- Beveren: Klapperstraat, parking atletiekterrein
- Beveren: Klapperstraat, parking sporthal
- Beveren: Essendreef, parking Cortewalle
- Melsele: Grote Baan, parking OC Boerenpoort
- Vrasene: Smisstraat, parking voetbal
- Kieldrecht: Nieuw Arenbergstraat, parking vooraan t.h.v. Pillendijk

Nog volgens Dominique Tielens: “Wij zullen het gebruik van deze plaatsen uiteraard evalueren. Mocht nu blijken dat ze heel druk bezocht worden, dan kunnen we uiteraard nog bekijken of het mogelijk is om bijkomende plaatsen te creëren.”

Vind ik leuk