Coronalert waarschuwt u bij een hoog risico op besmetting

Coronalert is een app die u waarschuwt als u in nauw contact bent geweest met iemand die het virus heeft. Ook voor contacten die u niet persoonlijk kent. Nauw contact betekent minstens 15 minuten op minder dan 1,5 meter. Want dan is de kans dat u besmet bent groot. 

Dankzij Coronalert komen we nieuwe besmettingen steeds sneller op het spoor en weet u sneller of uw testresultaat positief was. Natuurlijk kan een app het virus zelf niet tegenhouden. Daarom blijven de andere gekende maatregelen van kracht. Coronalert is complementair met de telefonische contactopsporing. U kunt nog steeds gebeld worden wanneer iemand u als risicocontact gemeld heeft.

mijn ik ben het beu app staat aan

Anoniem en veilig
Coronalert weet niet wie u bent, waar u bent, of met wie u contact hebt. De app beschermt uw privacy. Als u Coronalert installeert, dan geeft u uw telefoon de toestemming om via Bluetooth anoniem codes uit te wisselen met anderen. De geheime codes worden 14 dagen lokaal opgeslagen op je telefoon. Alleen als u volgens een Covid-19-test besmet blijkt, kun u uw codes delen voor de periode dat u besmettelijk was en krijgen mensen waarmee u in nauw contact kwam een hoogrisicocontact melding in hun app.

Vind ik leuk