Fotowedstrijd ‘Beveren in 4 seizoenen’

Adviesraad Toerisme Beveren nam eind 2017 het initiatief om in samenwerking met dienst Toerisme een fotowedstrijd te organiseren, gespreid over 2 jaar en over de 4 seizoenen. Eerder dit jaar werden 5 winterfoto’s genomineerd en nu zijn de zomerfoto’s aan de beurt. In 2019 gaan de fotografen in de lente en de herfst op zoek naar mooie beelden.prijsuitreiking fotowedstrijd dienst toerisme

Van 1 juli tot 30 september konden deelnemers hun mooiste zomerkiekjes bezorgen aan dienst Toerisme. Er was iets minder interesse dan voor de wintereditie maar met 26 deelnemende fotografen en in totaal 107 ingezonden foto’s zijn we toch erg tevreden. Allerlei plekjes en festiviteiten werden door de fotografen voor de lens gebracht: monumenten, de Waaslandhaven, natuurgebieden, ongekende hoekjes in de polder, de Beverse Feesten, dorpsfeesten …

Voor het onderdeel ‘zomer’ van de fotowedstrijd nomineerde de jury volgende 6 foto’s en hun fotografen:

  1. Weerspiegeling Hof ter Saksen (Rudy Maes)
  2. Vuurwerk Cortewalle 21 juli (Maria Van Esbroeck)
  3. Doel, Waaslandhaven (Anneleen Poppe)
  4. Zonnestraal voor de gelovigen, Sint-Martinus, Beveren (Rudy Maes)
  5. Kallo, onder hoogspanning (Rudy Maes)
  6. Hertogenstraat Kieldrecht (Gino Vercauteren)

De 6 genomineerde foto’s worden gepubliceerd op de sociale media en website van gemeente Beveren. De fotografen ontvangen een geschenkmand met streekproducten.

Schepen Dominique Tielens: “Bovendien kunnen we al de foto’s, zowel de genomineerde als de andere inzendingen, ook gebruiken in gemeentelijke en toeristische publicaties en online communicatie om zo onze prachtige gemeente nog beter te promoten.”

Wie zich als fotograaf wil bewijzen, krijgt in 2019 nog een kans. Van 1 april tot 30 juni kunnen via www.wetransfer.com lentefoto’s ingezonden worden naar E toerisme [at] beveren [dot] be. Het volledige reglement van de wedstrijd is te raadplegen op www.beveren.be.

foto Rudy Maes

foto Maria Van Esbroeck

foto Anneleen Poppe

foto Rudy Maes

foto Rudy Maes

foto Gino Vercauteren

Vind ik leuk