Liefdesgedichten sieren Beverse etalages

“De actie ‘kom eens zien naar mijn vitrien’ is een samenwerking van alle Beverse handelaarsverenigingen, met medewerking van gemeente Beveren en Provincie Oost-Vlaanderen”, kadert de voorzitter van de Raad voor Lokale Economie, Jo De Rycke. “De gedichten werden opgesteld door dichter Geert De Kockere. Ze verwoorden hoe de Beverse ondernemers zich dagelijks met hart en ziel inzetten om het beste van zichzelf te geven voor hun klanten, bezoekers, dorpsgenoten. Met deze actie willen we vooral inzetten op de imagoversterking van de lokale handelaars en onze inwoners bewust maken van het belang van lokaal winkelen”, stelt De Rycke.

Kom eens zien naar mijn vitrien

‘Met het project willen we de verbondenheid tussen alle Beverse handelaars, met een hart voor hun vak, tastbaar voorstellen”, vult schepen voor Lokale economie Filip Kegels aan. “De slogan van gemeente Beveren is immers ‘Beveren Verbindt’ en hoe kunnen we dit beter illustreren dan met dit initiatief?”, stelt Kegels.

“We hebben dit project ‘kom eens zien naar mijn vitrien’ gedoopt. Net om onze inwoners uit te nodigen om een bezoek te brengen aan hun lokale handelaar en eens stil te staan bij de passie en liefde die hij of zij dag in dag uit steekt in het verwennen van zijn of haar klanten”, licht Kegels verder toe. “Ik hoef u niet te vertellen dat zij vandaag, meer dan ooit, de steun van hun klanten goed kunnen gebruiken en hun vertrouwen meer dan waard zijn. Ik doe dan ook een warme oproep aan alle inwoners uit Beveren om zoveel mogelijk lokaal te kopen, zodat we ook morgen nog bij onze lokale handelaars terecht kunnen en onze vertrouwde winkeliers niet uit het straatbeeld verdwijnen”, besluit Kegels.

Alle gedichten werden ook gebundeld in een heuse dichtbundel waarvan elke deelnemende handelaar enkele exemplaren cadeau kreeg.
“Alvast veel plezier bij het lezen van de gedichten en trek er zeker eens op uit om kennis te maken met de man of vrouw achter de toonbank op ‘wiens lijf’ het gedicht is geschreven”, geeft Jo De Rycke nog mee.

Spaaractie
(Vermoedelijk) vanaf september wordt aan deze gedichtenactie een spaaractie gekoppeld waarbij klanten, na een bezoek aan een deelnemende handelszaak, een stempel op hun spaarkaart ontvangen. Na afloop van de actie worden diverse mooie prijzen verloot onder de deelnemers. Hierover volgt later meer info.

Wandel- en fietszoektocht ‘Kom eens zien naar mijn vitrien’
Speciaal voor deze actie stippelde dienst Toerisme drie wandelzoektochten uit in deelgemeenten Kieldrecht, Verrebroek en Vrasene en een fietszoektocht langs Verrebroek, Kieldrecht en Doel. De tochten leiden langs de lokale handelaars met liefdesgedichten op hun etalageraam. Meer info over deze wandelzoektochten en fietszoektocht zijn vanaf 1 juli terug te vinden op www.beveren.be.

Vind ik leuk