Meer natuur in Jeugdcentrum Prosperpolder

Het terrein van Jeugdcentrum Prosperpolder zal er in de toekomst groener uitzien. Onder impuls van milieuorganisatie BOS+ (*) werd de kampeerweide van jeugdcentrum Prosperpolder speelser ingericht. Doel is het creëren van een groene en boomrijke omgeving voor de jongeren.

 

 Natuurbeleving

 Met de creatie van speel-eet-beleefbossen wil milieuorganisatie BOS+ inspelen op de vele positieve effecten van bomen en bossen voor natuurbeleving en natuureducatie bij Oost-Vlaamse jeugdverblijven. ‘Jongeren worden letterlijk ondergedompeld in de natuur, waar ze eveneens spelenderwijs de principes van natuurlijke landschappen voor voedselproductie kunnen ontdekken. Dit resulteert bijkomend in meer respect voor landschap, natuur en platteland.’ aldus projectpromotor BOS+.

 

Nieuwe bomen en struiken

Op de kampeerweide werden in het voorjaar van 2020 een aantal nieuwe bomen en struiken aangeplant. De weide aan de andere kant van het jeugdcentrum (net naast het grasplein op de koer) kreeg naast een aantal nieuwe bomen ook een grote picknicktafel tussen de ingezaaide bloemen.

Deze ingrepen gebeurden in overleg met de Beverse Jeugd- en Groendienst. De Groendienst coördineerde/regelde de aanplanting  in samenwerking met leerlingen van GBS De Droomwolk uit Kieldrecht.

Bos+ Vlaanderen vzw nam de onkosten van bomen, struiken, bloemen en ander materiaal voor haar rekening.

 

Inhuldiging

Het terrein wordt officieel ingehuldigd op dinsdag 13 oktober 2020 om 14 uur samen met de leerlingen van GBS De Droomwolk.

 

(*)BOS+ Vlaanderen vzw is een erkende Vlaamse milieu-organisatie die werkt rond bosbehoud, bosuitbreiding, multifunctioneel en duurzaam bosbeheer in Vlaanderen en Europa. In de visie van BOS+ zijn bossen en bomen belangrijk voor de natuurwaarden, de economische functie (houtopbrengst), de natuurbeleving, culturele aspecten, gezondheid en hun milieuregulerende effecten.

Vind ik leuk