Mondmaskers voor elke inwoner

Hoewel de overheid en de experten werken aan de afbouw van de maatregelen, betekent dit helaas niet dat ons leven binnenkort weer als voorheen zal zijn. Een aantal bestaande, maar ook nieuwe voorzorgsmaatregelen zullen (blijven) gelden. Zo wordt het gebruik van mondmaskers gesuggereerd.
Het dragen van een mondmasker doet u in de eerste plaats niet om uzelf te beschermen, maar vooral om anderen te beschermen. Omgekeerd bent u ook beschermd als anderen rondom u een mondmasker dragen.
Correct gebruik van een mondmasker helpt om de verdere verspreiding van het coronavirus te verhinderen. Het dragen van een masker is een bijkomende aanbeveling naast de bestaande basisregels (handhygiëne, voldoende afstand houden).

Levering herbruikbare maskers
Voorlopig is de levering van de mondmaskers die gemeente Beveren bestelde bij Think Pink voorzien op 18 mei. Van zodra deze geleverd worden, starten wij met de bedeling ervan. U mag die dan kort daarop in de bus verwachten. Van de mondmaskers die de federale overheid aanlevert, hebben we op dit moment alleen nog maar een aantal filters ontvangen. De leveringen komen met mondjesmaat binnen en daarom beslisten we om deze pas te verdelen als we u de filter en het bijhorende mondmasker samen kunnen leveren. Dat is voorlopig voorzien tegen het eind van de maand.

Vind ik leuk