Project 'Aan tafel in 1-2-3 euro'

Financieel kwetsbare gezinnen uit Beveren kunnen mee instappen in het sociaal project 'Aan tafel in 1-2-3 euro.

Het concept van ‘Aan tafel in 1-2-3 euro’ is eenvoudig. Kwetsbare gezinnen met kinderen worden volledig vrijblijvend geïnformeerd door een sociale organisatie, zoals een in dit geval Sociaal Huis Beveren, Kind & Gezin, vzw De Keerkring en vzw De Brug/B-Asiel. De gezinnen kunnen zich vrijwillig inschrijven, waarna ze om de twee weken een Colruyt-receptenboekje in de bus krijgen. Dat bevat telkens zes gemakkelijke en kindvriendelijke recepten en de bijhorende boodschappenlijstjes. Elk recept is goed voor drie ruime porties en kost gegarandeerd (gedurende 2 weken) niet meer dan 1, 2 of 3 euro per portie. Daarin is de prijs van de volledige verpakking inbegrepen, ook al is er voor het recept minder nodig. Zo weten de mensen vooraf exact wat ze betalen aan de kassa. Het receptenboekje bevat ook tips om de kinderen te laten meehelpen en om van de restjes nog iets lekkers te maken.

Aan tafel 1-2-3

Sociaal Huis Beveren: "Evenwichtige voeding is een basisrecht voor iedereen. Maar zorgen dat er elke dag een evenwichtige maaltijd op tafel komt, is geen sinecure. Zeker niet als je het financieel niet gemakkelijk hebt. Dat horen we heel vaak van gezinnen die bij ons langskomen. Net daarom beslisten we om mee te stappen in het project van Colruyt. Het is een heel laagdrempelige manier om mensen te inspireren om goedkope, maar toch gezonde en gevarieerde maaltijden op tafel te toveren. We zijn zeker dat dit project ook in Beveren een succes wordt."

‘Aan tafel in 1-2-3 euro’ startte ongeveer twee jaar geleden als proefproject van winkelketen Colruyt samen met de stad en het OCMW van Kortrijk. Een groep van 144 gezinnen met thuiswonende kinderen testte het concept een half jaar uit. Zij reageerden heel positief en Colruyt besliste om het project nationaal uit te rollen. Sociaal Huis Beveren springt nu, samen met Kind & Gezin, vzw De Keerkring en vzw De Brug/B-Asiel als sociale partners, mee op de kar. 

Vind ik leuk