Publieke raadpleging extra containerbehandelingscapaciteit Antwerpen

Nog tot 11 september kunt u deelnemen aan een publieke raadpleging over de projectonderzoeksnota van de Containercluster Linkerscheldeoever. Deze nota vormt een onderdeel van het complex project extra containerbehandelingscapaciteit in het havengebied Antwerpen en geeft aan hoe het onderzoek wordt gevoerd om de verwachte groei van de containerbehandeling tot 2030 op te vangen.

Containercluster Linkeroever gaat om de realisatie van een tweede getijdendok dat aantakt op het Deurganckdok en enkele bijkomende containerkades langs het Waaslandkanaal. Daarnaast worden ook een aantal haventerreinen voor logistiek/industrie ontwikkeld, met name een terrein in de onmiddellijke omgeving van een Tweede Getijdendok (Zone “Drie Dokken”) en de Vlakte van Zwijndrecht. De projectonderzoeksnota geeft aan op welke wijze de effecten onderzocht en beoordeeld worden.

Gedetailleerde informatie over het project en hoe u kunt deelnemen aan de raadpleging vindt u hier. De nota ligt ook ter inzage bij dienst Stedenbouw (T 03 750 15 11). Opmerkingen op deze nota mailt u tot en met 11/09 naar E info [at] cpeca [dot] be of dient u in bij dienst Stedenbouw.

Vind ik leuk