Speuren in Beveren tijdens de zomermaanden!

Met de zomermaanden voor de deur bereikt ook het toeristisch seizoen een hoogtepunt. In Beveren kunt u er zowel te voet als met de fiets op uit voor een leuke speurtocht, individueel of in gezinsverband. Voor de kinderen hebben we een toffe en leerrijke zoektocht op maat uitgewerkt.

FIETSZOEKTOCHT

De jaarlijkse fietszoektocht van dienst Toerisme is ondertussen al aan de 20ste editie toe. Voor deze gelegenheid hebben we voor elke deelnemer een leuke attentie in petto bij aankoop van een deelnameformulier.
De fietszoektocht van ongeveer 31 km gaat dit jaar richting Burcht. Het is uiteraard genieten van het mooie landschap maar u dient tussendoor alert te zijn om foto’s te herkennen en vragen te beantwoorden. De beste speurders maken kans op prachtige prijzen. Omdat de fietszoektocht een lus vormt, kunt u om het even waar op de route starten.
van 15 juni tot 15 september | 2,50 EUR.
Brochures en deelnemingsformulieren zijn te verkrijgen in het infokantoor in Beveren, Grote Markt 2 en in Bib Beveren, Melsele en Haasdonk.

familiezoektocht

KINDERZOEKTOCHT

De jonge speurneuzen willen we deze editie prikkelen met onze Beverse monumenten en patrimonium. Op vakantie in het buitenland staan we verbaasd bij een monument maar in eigen gemeente gaan we meestal aan al dit moois voorbij.
In samenwerking met De Beverse Klok, die in november het boek ‘Kunstmo(nu)menten’ uitbrengt, kwam een leuke en leerrijke zoektocht van ongeveer 6 km tot stand. We laten de kinderen al spelenderwijs kennis maken met het rijke patrimonium van Beveren. Onderweg moeten natuurlijk wel een aantal vragen opgelost worden. Wie het ingevulde formulier tijdig binnenbrengt in het infokantoor, krijgt een supercoole opvouwbare drinkfles. De beste tien speurders winnen ook een mooie prijs.
van 15 juni tot 15 september | 1 EUR.
Brochures en deelnemingsformulieren zijn te verkrijgen in het infokantoor in Beveren, Grote Markt 2 en in Bib Beveren.

Vind ik leuk