Wegenwerken in Waaslandhaven Noord

Op zaterdag 7 juli start de volgende fase van de Werken Waaslandhaven Noord - fase 6. Het einde van de werken is voorzien op 29 juli.

Er is een omleiding voorzien. Deze omleiding en de bijbehorende informatie kunt u raadplegen op http://www.werkenwaaslandhavennoord.be/nl/verloop-van-de-werken.

Wij willen u wel zeker onderstaande info meegeven om te vermijden dat u onverwacht in de tolzone van de Liefkenshoektunnel belandt.

//www.maritiemetoegang.be

De afrit 11 Waaslandhaven-Noord (R2 richting Liefkenshoektunnel) gaat dicht tijdens de 6de fase (van zaterdag 7 juli tot 29 juli 2018). Het verkeer voor Doel, kerncentrale en Haven 1500-2000 moet de Ring R2 verlaten aan afrit 10 Waaslandhaven-Zuid en via de Kallosluis en de Ketenislaan rijden. Het verkeer voor Doel, kerncentrale en Haven 1500-2000 moet dus van de Ring R2 voor de Beverentunnel anders komt het verkeer in de tolzone terecht.

De reden voor deze ingrijpende verkeersmaatregel is de gedeeltelijke heraanleg van de Oude Dijk (oostelijke parallelweg Ring/R2). Het verkeer voor de Havenzone 1996 -1999 (Katoen Natie, Total, …) kan de Oude Dijk wel nog op via de rotonde Sint-Jansweg. Het verkeer voor Haven 1994 (Van Moer) dient via de Ketenislaan te rijden, waar het nabij de ventilatiekanalen van de Liefkenshoektunnel de Oude Dijk kan inrijden.

Door de werken aan het complex Waaslandhaven-Noord is op de Oude Dijk ook de oprit 11 Ring/R2 Waaslandhaven-Noord richting Liefkenshoektunnel afgesloten. Het verkeer uit het noordelijke deel van de Waaslandhaven met bestemmingen Haven 1- 999, Breda, Rotterdam,… bereikt de Liefkenshoektunnel via de Kallosluis en de oprit 10 Waaslandhaven-Zuid.

Vind ik leuk