Winterdienst

 

We hebben er lang op moeten wachten, maar koning Winter lijkt Beveren eindelijk gevonden te hebben. Het KMI voorspelt weer een aantal sneeuwbuien. Dat levert enerzijds heel pittoreske landschappen op, maar kan anderzijds ook heel wat ellende veroorzaken voor wie de weg op moet. Gemeente Beveren heeft daarom de voorbije jaren geïnvesteerd in een winterdienst die de lokale wegen en fietspaden maximaal sneeuwvrij moet houden. Geen evidentie als u weet dat Beveren meer dan 600 kilometer wegen telt.

Bij het sneeuw- en ijsvrij houden van de lokale wegen en fietspaden geven wij dan ook prioriteit aan bruggen en hoofdassen. In tweede instantie worden veelgebruikte verzamelwegen sneeuw- en ijsvrij gemaakt. Om dit te kunnen realiseren, is voor de 6 grote strooiwagens een optimale route uitgewerkt waar zij zich strikt aan dienen te houden om de voornaamste straten tijdig te kunnen ruimen of strooien. Voor de fietspaden worden 6 kleinere strooiers ingezet.

Het strooien van minder gebruikte wegen heeft weinig zin omdat het zout nauwelijks werkt als er weinig verkeer is. Voor de winterdienst zijn de straten in Beveren in verschillende zones ingedeeld. U kunt deze zones raadplegen via het strooiplan wegen.

Alle informatie over de winterdienst en de aankoop van strooizout vind je op deze pagina

Voor meldingen kunt u terecht bij het digitaal loket van Beveren of neemt u contact met het klantencontactcenter: 03 750 15 11.

Wist u dat 'onze mannen van de winterdienst' klaar staan in een 2-ploegen shiftenstelsel om onze wegen berijdbaar te houden? Lees ons artikel dat we vorig jaar over hen maakten in Onze Gemeente.

Vind ik leuk