Zomer en zoektochten in Beveren

De zomermaanden staan voor de deur en dan bereikt ook het toeristisch seizoen een hoogtepunt. In Beveren kunt u er zowel te voet als met de fiets op uit voor een leuke speurtocht, individueel of in gezinsverband. En voor de kinderen hebben we een zoektocht op maat uitgewerkt.

Fietszoektochten
• De jaarlijkse fietszoektocht van dienst Toerisme is stilaan een klassieker. Die vertrekt dit jaar in Haasdonk en gaat richting Temse, een tochtje van ongeveer 32 km. Onderweg kunt u uw brein breken om foto’s te herkennen en vragen te beantwoorden. De beste speurders maken kans op prachtige prijzen.
Fietszoektocht - van 15 juni tot 15 september - kostprijs 2,50 EUR.
Brochures en deelnemingsformulieren zijn te verkrijgen in het infokantoor in Beveren, in de bib van Beveren en Haasdonk en bij Café Den Brigand (Pastoor Verwilghenplein in Haasdonk).

• De Nationale Streekzoektocht van Landelijke Gilden vertrekt dit jaar in Beveren. Onder het thema ‘Langs forten en kastelen’ kunt u tot 2 september deelnemen aan een fietstocht van 40 km en/of een autotocht van 60 km, elk met een eigen parcours.
Start aan cultuurcentrum Ter Vesten. Gratis brochure te verkrijgen aan de balie van het cultuurcentrum, in de bib en in het CultuurCafé of downloaden op www.streekzoektocht.be.

• Het project VOSSEN - Expeditie in het Land van Reynaert kan als zoektocht of als gewone fietstocht opgevat worden. U fietst door het landschap van polders en haven en wordt geconfronteerd met het verhaal van Reynaert de Vos. Er wachten u prachtige kunstwerken, leuke kortfilms en grappige audiovisuele verrassingen. Een combinatie van cultuur, natuur en avontuur.
Tot 30 september - deelname registeren op www.vossen.vlaanderen is noodzakelijk.

Kinderzoektochten

• Ook de jonge speurneuzen worden van 15 juni tot 15 september opnieuw op hun wenken bediend met de kinderzoektocht. Een leuke en leerrijke zoektocht in centrum Beveren over ongeveer 6 km. Onderweg moeten heel wat leuke vragen opgelost worden. Wie het ingevulde formulier tijdig binnenbrengt in het infokantoor, krijgt een supercoole speurderszaklamp. De beste tien speurders winnen ook een mooie prijs.
Kinderzoektocht - van 15 juni tot 15 september - kostprijs 1 EUR. Kinderzoektocht in Beveren
Brochures en deelnemingsformulieren zijn te verkrijgen in het infokantoor in Beveren en in de bib van Beveren.
• Een andere leuke activiteit is Schatten van Vlieg. Gedurende de hele zomervakantie is er een schattenzoektocht in de bib, rondom cultuurcentrum Ter Vesten en Cortewalle en op Fort Liefkenshoek. Het thema ‘Voel jij wat ik voel?’ zegt genoeg: raak de dingen aan en leer wat je met andere zintuigen niet kan leren. Door te voelen leer je écht kennen, beter kennen.
Los de voelopdrachten op en vind de schatkist. Wie op de 3 locaties de schatkist gevonden heeft, ontvangt een leuk extra gadget!
Schatten van Vlieg – van 1 juli tot 30 augustus – gratis.
Opdrachtenboekjes te verkrijgen aan de balie van de bib en van Fort Liefkenshoek.

Vind ik leuk