Nieuws

20 juli 2018
De provincie Oost-Vlaanderen wordt net als vorig jaar getroffen door grote droogte. De situatie wordt dan ook nijpend. Waterpeilen in de waterlopen dalen zienderogen. In de polders is er gevaar voor verzilting. Bovendien sturen de weersvoorspellingen aan op aanhoudende droogte. Daarom heeft de...
20 juli 2018
Sinds april 2018 zijn er al 14 besmettingen van de ziekte van Newcastle vastgesteld bij hobbypluimvee. Het virus wordt zeer gemakkelijk overgedragen en daarom heeft het Federaal Voedselagentschap (FAVV) een verbod ingesteld op het verkopen, weggeven en het tentoonstellen van pluimvee.
Folder Internationaal Straattheaterfestival
19 juli 2018

Het programma van het Internationaal Straattheaterfestival is bekend! Lees er alles over in de folder.

19 juli 2018

Zaterdag 21 juli zal een spetterend vuurwerk de Nationale Feestdag afsluiten in park Cortewalle vanaf 22.45 uur. Dit alles onder het wakend oog van de brandweer.

Copyright gemeente Beveren
17 juli 2018
Op de wal rond het fort Liefkenshoek werd een ongewone en massale vissterfte vastgesteld.
13 juli 2018
Wil u een bezoekje brengen aan Fort Liefkenshoek, hou dan zeker rekening met de wegenwerken in de buurt. Op deze pagina vindt u alle nodige informatie.
Maquette nieuw ac, copyright gemeente Beveren
4 juli 2018
Gisteren verscheen er in De Standaard een artikel over de schulden van de gemeenten. Ook gemeente Beveren werd in het artikel aangehaald, zij het dan wel met verkeerde cijfers.
4 juli 2018
Op dit moment is in Oost-Vlaanderen brandfase geel (gevaar) van kracht. Dit impliceert dat er geen open vuur is toegestaan en dat er niet mag gerookt worden in de natuurgebieden.
Wegenwerken Waaslandhaven Noord - fase 6, bron: http://www.maritiemetoegang.be
4 juli 2018
Door de volgende fase van de werken Waasland Noord (fase 6) kunt u per ongeluk in de tolzone van de Liefkenshoektunnel terecht komen. Hier leest hoe u deze situatie kunt vermijden.
3 juli 2018
De Vlaamse overheid zoekt bijkomende mogelijkheden voor de behandeling van containers in het Havengebied Antwerpen. Parallel hiermee bekijkt men hoe logistiek-industriële gronden ontwikkeld kunnen worden en op welke manier het verkeer via de weg, het water en het spoor op het hoofdwegennet kan...
3 juli 2018
Donderdag 5 juli tussen 12 en 13.30 uur is er een luide test van de alarmsirenes gepland.
Watergang Hoge Land met zicht op de Sint-Laurentiuskerk Verrebroek
27 juni 2018
De komende 5 jaar zullen in de rand van de Waaslandhaven, tussen het Spaans Fort in Verrebroek en het R2-complex op de E34 verschillende werken uitgevoerd worden.
25 juni 2018
Het Beverse gemeentebestuur presenteert met de jaarrekening jaarlijks zijn jaarlijkse financieel resultaat.
22 juni 2018
Heeft u de infomarkt rond de spooroverwegen en de fietssnelweg in Melsele gemist? Geen nood, op de website van Infrabel vindt u alle documenten, inclusief plannetjes en timing.
20 juni 2018
Huis van het Kind Beveren startte een inzamelpunt voor ongebruikte luiers van alle maten en merken: de Luierbox.
14 juni 2018

Van maandag 18 juni te 8 uur tot en met woensdag 20 juni te 15 uur zal een gedeelte van de Steenlandlaan, tussen de Ketenislaan en de Fabriekstraat, afgesloten worden voor werken aan de straatkolken. Een lokale omleiding is voorzien.

13 juni 2018
De zomermaanden staan voor de deur en dan bereikt ook het toeristisch seizoen een hoogtepunt. In Beveren kunt u er zowel te voet als met de fiets op uit voor een leuke speurtocht, individueel of in gezinsverband. En voor de kinderen hebben we een zoektocht op maat uitgewerkt.
6 juni 2018
In de Pastoor Steenssenssenstraat in Beveren komt er een woonwagenterrein. Dit terrein zal in het voorjaar van 2019 in gebruik kunnen worden genomen.
30 mei 2018

Het ABS Waasland Noord organiseert opnieuw een inzameling van landbouw plastiekfolie. De inzamelperiode loopt van 15 mei tot 15 juni 2018 op de Heerbaan 1a in 9190 Stekene.

Onder landbouwfolie wordt verstaan:

8 mei 2018

De brochure ‘Rond de Radar’ bundelt een aantal troeven van haven, polder en natuur in Beveren.