Beveren Buiten

Vakantietoppers

Alle kinderen tussen 4 en 12 jaar krijgen via de school een boekje mee met de geplande activiteiten tijdens de vakantieperiodes.  Van koken tot een escaperoom maken, de activiteiten van de jeugddienst kunnen echt alles inhouden. Enkel geen sportactiviteiten , die organiseert de sportdienst zelf. Je kan kiezen voor een activiteit die al voorbereid is of eentje die je samen voorbereidt. Bij die laatste kan je dus echt je stempel drukken op een bepaalde activiteit.

jongere

Tienerwerking

De tienerwerking heeft ongeveer dezelfde werking als Vakantietoppers, alleen is dit voor 12- tot 15-jarigen. Je bent dus best al ouder dan 18 jaar wanneer je deze activiteiten begeleidt.

pretcamionet

Pretcamionet

De pretcamionet is een mobiele speelpleinwerking. De camionet wordt volgeladen met speelgoed en rijdt dan uit naar verschillende pleintjes in Beveren. De locaties hiervan zijn op voorhand bepaald, dus je rijdt ’s morgens gewoon met 2 uit naar de pleintjes. Als je met de pretcamionet wil rijden, heb je een rijbewijs nodig en moet je solliciteren bij de gemeente. De vacature komt altijd tijdig online en wordt in de groep gedeeld.

Affiche BSD

Buitenspeeldag

De eerste woensdag na de paasvakantie is het buitenspeeldag. Een middag waarop je geen kinderprogramma's op de tv vindt. Op tal van locaties in de gemeente kunnen kinderen deelnemen aan leuke activiteiten. Denk aan springkastelen, gekke fietsen, toffe activiteiten,… Hiervoor zoeken we altijd animatoren.

Twister

Losse activiteiten

Af en toe organiseren we ook iets in samenwerking met andere diensten of een losse activiteit vanuit de jeugddienst. Dit kan gaan van een knutselactiviteit op woensdagnamiddag tot een spelactiviteit op zondag. Hiervoor plaatsen we steeds een oproep in de animatorengroep.

Ben je overtuigd? Top!

We horen graag wie je bent.
Laat het ons weten via ons de animatorenfiche.
Heb je dit al gedaan? Nog beter, dan hoor je snel iets van de animatoren verantwoordelijke.

Wanneer je een activiteit begeleidt,verdien je natuurlijk wel een zakcentje bij. Hoeveel je per uur verdient, hangt af van je ervaring in het jeugdwerk of je diploma. Hieronder kan je de verschillende vergoeding niveaus bekijken. Moet je van ver komen? Dan krijg je ook nog een kilometervergoeding. Dit is enkel geldig, als je je moet verplaatsen met de auto of het openbaar vervoer.

Niveau 1: 11.50 EUR/uur
Je hebt een attest 'instructeur of hoofdinstructeur in het jeugdwerk' of je hebt een pedagogisch diploma.

Niveau 2: 10 EUR/uur
Je hebt minstens vier jaar ervaring als begeleider in het jeugdwerk of je hebt een attest 'hoofdanimator in het jeugdwerk'.

Niveau 3: 8.50 EUR/uur
Je hebt minstens twee jaar ervaring als begeleider in het jeugdwerk of je hebt een attest 'animator in het jeugdwerk'.

Niveau 4: 7.50 EUR/uur 
Je bent 16 jaar oud. 

Ben je gebeeten door het jeugdwerk en wil je je graag bijscholen?
VDS organiseert cursussen animator, hoofdanimator en instructeur.
Wanneer je één van de cursussen volgt, krijg je een tegemoetkoming vanuit de jeugddienst.

Meer over de tegemoetkoming Ontdek de cursussen

Op voorhand geeft je verantwoordelijke al je gegevens door aan de verzekering.
Je bent dus verzekerd wanneer er iets gebeurd tijdens de activiteit of op de (terug)weg van de activiteit.
Geef zeker een seintje aan de verantwoordelijke, zo kan hij / zij zo snel mogelijk reageren.