Erfgoeddag 2022

Erfgoeddag maakt school

Op zondag 24 april is het zover, dan reiken de gemeentelijke erfgoedwerking en het onderwijs de handen naar elkaar en zorgen samen voor een rijk gevuld en boeiend erfgoedprogramma in Beveren. Op het menu staan een interactieve wandeling met verborgen verhalen en een kunsttentoonstelling gecureerd door de leerlingen van het Koninklijk Atheneum van Beveren.

Sint-Maarten en de magie van de mantel

Sint-Maarten leeft!

Maar op Erfgoeddag richten wij ook onze erfgoedkijker op de figuur van Sint-Maarten, patroon van de deelgemeente Beveren. In 2022 neemt de gemeente Beveren het voorzitterschap op in het Europees Cultureel Netwerk Sint-Martinus. Speciaal voor deze gelegenheid voorzien wij twee bijzondere Sint-Maartenactiviteiten, een sponsortocht én buitenexpo Sint-Maarten en de magie van de mantel.

Erfgoeddag

Erfgoeddag

Al twintig jaar toont de cultureel-erfgoedsector zichzelf op de eerste zondag na de paasvakantie van zijn allerbeste kant. Het doel van al die inspanningen? De rijkdom, verscheidenheid en het potentieel van al het roerend en immaterieel cultureel erfgoed dat Vlaanderen en Brussel rijk is onder de aandacht van zoveel mogelijk mensen brengen.