Martinusroute

Wandel op erfgoeddag in het spoor van Sint-Maarten

Sint-Maarten zit in het DNA van Beveren. De Sint-Martinuskerk, de Sint-Maartencampus of het grielen op 11 november. Overal in het straatbeeld ziet u wel verwijzingen naar deze heilige figuur

Verken Beveren vanaf nu ook via de Martinusroute.

De noordelijke wandelroute, van Utrecht naar Tours, is een bewegwijzerde etappe van ca. 450 km in de meer dan 4000 km lange ‘Via Sancti Martini’. Beveren is trekker voor het traject door Vlaanderen.

Op 24 april voorzien we een route in lusvorm van 11 km.

Onderweg tonen gidsen u hoe Beveren de traditie rond Sint-Maarten levendig houdt. Misschien voorziet Sint-Maarten ook wat lekkers voor onderweg? Een ideale activiteit om met het gezin Beveren te verkennen. Samen maken we er een hedendaags verhaal rond solidariteit en delen van.

Avansa_Samentuin Puithoek

Steun het goede doel

Avansa, buurtbewoners en nieuwkomers bouwen op de Puithoek (Beveren-Zuid) aan een prachtige samentuin: oeroude Vlaamse gewassen naast exotische teelten. Zo wordt de Puithoek een gezellige en aantrekkelijke hotspot voor de buurt. De opbrengst van de sponsortocht gaat integraal naar dit project.

Praktisch

Datum

Zo 24 april
U kan de wandeling starten tussen 10 en 15 uur.

Vertrekpunt

Erfgoedhuis Hof ter Welle | Anna Piersdreef 2 | Beveren

Inschrijven

U betaalt minimum 5 EUR om deel te nemen aan de wandeltocht.
De opbrengst gaat integraal naar het goede doel.
Inschrijven kan via onderstaande link (inschrijven via Kwandoo met login) of op 24 april aan het vertrekpunt.

*U moet u eerst aanmelden/registreren voor u zich kan inschrijven.

Keien schilderen

Onderweg valt heel wat te beleven

Weet u waarom kasteel Cortewalle onder bescherming van Sint-Maarten staat? Aan de Sint-Martinuskerk, kasteel Cortewalle en op Singelberg vertellen ervaren gidsen u graag hoe Sint-Maarten op een verrassende manier aanwezig is op deze Beverse plekken.

Kom even tot rust in Molenbeekpark en ontdek meer over het project samentuin Puithoek. Misschien krijgt u wel iets mee om uw eigen tuin om te toveren tot een rustig plekje.

Kidsproof! Tussen 10 en 13 uur voorzien we een leuke workshop keien schilderen. Schilder een leuke boodschap en ga met uw kei op stap. Misschien kan u uw steen onderweg wel achterlaten voor een eerlijke vinder?

Nagenieten doet u op het gezellige terras van Hof ter Welle. Of ontdek nog meer over Sint-Maarten tijdens de tentoonstelling Sint-Maarten en de magie van de mantel.