Toekomst fort

Werken aan Fort Liefkenshoek

De gemeente Beveren werkt momenteel in samenwerking met financieringspartners MLSO en het agentschap Onroerend Erfgoed aan het herstel van het historische profiel van de omwalling, legt een parking van 98 personenvoertuigen en 3 bussen aan en zal de binnensite met de parking verbinden via een nieuwe voetgangersbrug. Op de buitenomwalling tussen de parking en de halte van DeWaterbus komt er een waterdoorlatend wandelpad met verschillende zitbanken.

Nieuwe parking en voetgangersbrug tijdens kerstvakantie bereikbaar

De volledige werf is in het voorjaar van 2024 afgerond. De aannemer heeft ondertussen een tijdelijk pad tussen de parking en het fort aangelegd. Tijdens de kerstvakantie kan u de nieuwe parking  gebruiken. Fort Liefkenshoek is dus bereikbaar via het noorden voor fietsers en gebruikers van DeWaterbus en via het zuiden door bezoekers die met de auto, bus of moto komen.

In tussentijd wordt er verder gewerkt aan de historische buitenomwalling en worden er nog wandelpaden en zitbanken op de omwalling aangelegd. 

Kijk mee naar de plaatsing van de nieuwe voetgangersbrug! In onderaanneming van SOGA is de voetgangersbrug op 21 september door Almex metaal geplaatst.