Doe jij het al zonder pesticiden?
Ongewenste dieren of planten in de tuin bestrijden? Uw terras of oprit schoon houden? Nee, daar heeft u geen pesticiden voor nodig. Er zijn voldoende goed werkende alternatieven.

Openbare diensten mogen geen pesticiden meer gebruiken in hun onderhoud van parken, en terreinen. Naast de gemeente onderhouden ook scholen, ziekenhuizen, kinderdagverblijven, zorginstellingen en heel wat sportclubs hun terreinen pesticidevrij. En we moeten met z’n allen ook ons voetpad zonder pesticiden proper houden.

Ook in de tuin, op het terras of op de oprit zijn synthetische totaalherbiciden uit den boze. Meteen dé kans om geen producten meer te gebruiken, maar enkele perfect werkende alternatieven te leren kennen!

Aan de slag zonder pesticiden

  • Voorkom het gebruik van pesticiden. Voor de tuin kiest u de de juiste plant op de juiste plaats. Maak uw oprit of pad zo klein mogelijk. Waar veel gereden of gestapt wordt, groeien geen planten. Een kasseipad met groen tussen de stenen heeft ook zijn charmes. Geef in uw wijk het goede voorbeeld. Buren en familie zullen volgen, want het onderhoud is – na een overgangsperiode – gemakkelijker.
  • Gebruik alternatieven. Vegen, borstelen of heet water geven een heel goed resultaat tegen plantengroei. Branden werkt ook goed als er al (kiem)plantjes staan.

De Vlaamse milieumaatschappij geeft u alvast wat tips mee om te zorgen  voor een gezonder leefmilieu.

TIps gifvrije tuin Zonder is gezonder