Dramalab (1u/week)
Je gaat dieper in op het tekstmateriaal dat aangeboden wordt. Je analyseert, onderzoekt, vergelijkt en probeert uit; je maakt er misschien wel een eigen versie van! Je blijft op de hoogte van wat er zich afspeelt in het theaterlandschap van vandaag, je gaat mee naar voorstellingen en je verruimt je horizon!

Theater / improvisatie (1u/week)
In ‘Improvisatietheater’ leer je het podium op te gaan zonder tekst, zonder vooraf uitgeschreven plan en 'iets' te maken vanuit het niets. Improvisatietheater is elke vorm van theater waarbij de spelers het verhaal, de personages en de dialogen ter plekke verzinnen.  Je stapt dus de scene op zonder tekst of script. Je duikt met je medespelers in de actie en bouwt samen een verhaal op.

Improvisatietechnieken worden getraind: wakker luisteren, focussen, vertrouwen en instinctief of spontaan handelen. Bij improviseren gaat het om de flow van het spelen. We beginnen bij de short forms en bouwen tijdens de opleiding verder tot je ook de techniek van het longform-spelen onder de knie krijgt. 

We kiezen ervoor om deze twee vakken gebundeld te geven.

  • 2u/week
  • in een groep van 3-4 leerlingen
  • Beveren
  • Kruibeke