Wie is Sint-Maarten?
Sint-Maarten & Beveren
Martinusroute

Kalender

Certificering Martinusroute

Certificering Martinusroute

Tussen 13 en 15 november bracht een expert van de Raad van Europa Bezoek expert een bezoek aan Beveren. Ook een delegatie van het Delegatie Centre Sain-Martin de Tours en de Sint-Maartensraad Utrecht was aanwezig.

Om de vier jaar controleert een expert aangesteld door het EICR (European Institute for Cultural Routes) alle gecertificeerde routes. Momenteel kregen 45 routes deze erkenning van de Raad van Europa. Deze erkenning is naast een kwaliteitslabel ook belangrijk voor het werven van Europese subsidies. De expert controleert de werking, de rapporten en de jaarrekeningen.  Evalueert de bewegwijzering en gaat na of de doelstellingen die Europa stelt gehaald worden.

Europees cultureel netwerk Sint-Maarten

Europees Cultureel Netwerk Sint-Martinus

In Europa wordt Sint-Maarten gevierd als boodschapper van vrede en verzoening. Het Europees Cultureel Netwerk Sint-Martinus wil de figuur, de gebruiken en het erfgoed rond Sint-Maarten levendig houden. Beveren nam in mei 2021 het jaarlijks alternerend voorzitterschap van dit netwerk over. Op 12,13 en 14 mei 2022 ontvangt Beveren delegaties uit 11 Europese landen voor de Algemene Vergadering en het symposium van het Europees Cultureel Netwerk Sint-Maarten.

De manteldeling staat symbool voor delen in vrede en solidariteit. Dat maakt de figuur Sint-Maarten zo relevant in de samenleving. Delen kan op cultureel en materieel vlak, zowel kleinschalig als grootschalig. Delen betekent respect tonen voor elkaars cultuur.
Richard Willems
Richard Willems
Europees voorzitter netwerk Sint-Martinus (mei 2021 - mei 2022)