Fietszoektocht Baken

Fietszoektocht

Doe jij ook mee aan de fietszoektocht? Deze start dit jaar op donderdag 1 juli en eindigt op donderdag 30 september. Drie maanden vol fiets- en zoekplezier. 

Koop jouw deelnameformulier vanaf 01|07 bij balie Toerisme, Bib Beveren, Bib Vrasene of Bib Verrebroek voor amper 2,50 EUR.

Blue-Bike

Blue-Bike deelfietsen

Wilt u Beveren ontdekken op de fiets? Huur dan een Blue-Bike! 

Met een lidmaatschap van 12 EUR per jaar kunt u een Blue-Bike fiets ontlenen aan het station van Beveren. Per rit van maximaal 24 uur betaalt u 1,15 EUR. Buiten Beveren kunt u met dit lidmaatschap ook andere Blue-Bike's ontlenen. 

Lid worden kan via https://www.blue-bike.be/. Zodra u een Blue-Bikekaart hebt of MOBIB gekoppeld heeft aan een Blue-Bike account, kunt u aan het station een fiets ontlenen. 

Vijdland

Vijdland fietsroute

Multimediale fietsroute van 35 km langs adembenemende landschappen, een bruisende wereldhaven en de mooiste monumenten van Kallo, Beveren en Melsele. Vijdland vertelt aan de hand van video en podcast wie Joos Vijd was en wat hij betekende (en nog steeds betekent) voor Beveren.

Aardbeiroute

Aardbeiroute (25 km)

Melsele is het aardbeidorp bij uitstek. Een rit langs mooie en rustige wegen zal u overtuigen van het belang van de land- en tuinbouw. Zin gekregen in vers geplukte aardbeien? Stop in het seizoen aan een van de kraampjes. Ze verkopen met veel trots hun ‘airbezen’.

Bewegwijzerd - Startplaats: kapel van Gaverland in Melsele (brochure gratis verkrijgbaar bij Dienst Toerisme en/of bekijk in RouteYou)

Gaverland

Kapellekesroute (63 km)

Wist u dat Beveren meer dan vijftig unieke kapelletjes telt? Een deel ervan vindt u terug op de route ten zuiden van de expresweg. U doorkruist zo Beveren, Melsele, Haasdonk en Vrasene, met een uitloper naar Kallo.

Bewegwijzerd - Startplaats: Grote Markt Beveren (brochure gratis verkrijgbaar bij Dienst Toerisme en/of bekijk in RouteYou)

Beverlandpad

Beverlandpad (43 km)

Een deel van Beveren leren kennen? Volg het toeristisch fietspad dat Beveren, Melsele, Haasdonk en Vrasene doorkruist. Verkorte lus mogelijk.

Bewegwijzerd - Startplaats: Grote Markt Beveren (brochure gratis verkrijgbaar bij Dienst Toerisme en/of bekijk in RouteYou)

Polderlandroute

Polderlandroute (48 km)

Ook ten noorden van de expresweg vindt u kapelletjes. Ze liggen verscholen tussen de prachtige polders in het grensgebied met Nederland. U fietst langs de Schelde en door de dorpen Doel, Kieldrecht en Verrebroek. In het landschap liggen de polders en de Waaslandhaven naast elkaar.

->Bewegwijzerd - Startplaats: Marktplein Kieldrecht (brochure gratis verkrijgbaar bij Dienst Toerisme en/of bekijk in RouteYou)

Rondje Beveren

Rondje Beveren

Bent u een fervent fietser of een echte wielertoerist? Dan is deze route ongetwijfeld op uw lijf geschreven. Deze route gaat helemaal langs de buitengrens van Beveren en haar deelgemeenten.

RouteYou

GPX-file

Belpop Bonanza Beveren

Belpop Bonanza wandel- en fietsroute

Ontdek hoe Beverse rockhelden en moderne kleinkunstenaars een muzikale thuismatch spelen of hoe Vrasene dé bakermat werd voor de popcornmuziek. Muziekkenners Jan Delvaux en Jimmy Dewit alias DJ Bobby Ewing gidsen u langs 10 unieke Beverse muziekmijlpalen.

#blijffietsen

#blijffietsen

In navolging van de gesmaakte #blijfwandelen-wandelingen in de deelgemeenten werkten we voor jullie ook een aantal mooie fietstochten uit. Ontdek ze allemaal! Opgelet: deze routes zijn niet bewegwijzerd.

Fort Liefkenshoek Fietsverhuur

Op Fort Liefkenshoek zijn zeven fietsen beschikbaar voor verhuur. Het gaat om 4 elektrische en 3 klassieke damesfietsen. Je kan er ook  een fietskar huren. 

Fietsen

Fietsknooppuntennetwerk Waasland

In het Waasland treft u prachtige verborgen plekjes, idyllische dorpjes, uitgestrekte polders en een wereldhaven. Met de fietsrouteplanner van Toerisme Oost-Vlaanderen stelt u zelf een route in de Wase regio samen.

Hebt u liever een overzicht van de fietsknooppunten op een kaart? Het Toeristisch infokantoor biedt fietsnetwerkkaarten van de Oost-Vlaamse regio's te koop aan.

Bewegwijzerd - brochure aan 6,00 EUR

Sint-Annekesroute

Sint-Annekesroute (33 km)

Genieten van het prachtige panorama op Antwerpen en de Schelde? Deze route leidt u langs kasteel Cortewalle en het zuiden van Melsele naar het Galgenweel. Even uitrusten kan op het strand van Sint-Anneke. Geniet van het prachtige zicht aan de oever van de Schelde en fiets langs de Zwijndrechtse polders en het noorden van Melsele terug naar Beveren. Download hier het gratis plannetje.

Bewegwijzerd - Startplaats: Grote Markt Beveren (richting Gravendreef)

Haven

Fietswegwijs in de haven

Ontdek de economische en industriële bedrijvigheid van de haven aan beide oevers van de Schelde. Vergeet niet af en toe even te stoppen aan het water om de voorbijvarende oceaanreuzen te bewonderen. De routes werden uitgewerkt langs de fietsknooppunten en zijn dus gemakkelijk te volgen.

Toerisme Waasland

Fietsen door haven en natuur

Ontdek deze vier routes uitgestippeld door Toerisme Waasland.

  • Beyond Borders Fietsroute
  • Waaslandhaven Fietsroute
  • Liniefietsroute
  • Door Natuur, Landbouw en Haven Fietsroute

Meer info op de website van Toerisme Waasland.

Fietssnelweg logo

Fietssnelwegen

Wil u met de fiets graag snel van punt A naar punt B dan kan u de fietssnelweg nemen. De bekendste is de F4 die van Antwerpen naar Gent loopt. De F41 en F425 lopen ook door het grondgebied Beveren. Bekijk alle fietssnelwegen op fietssnelwegen.be.

Is er een bewegwijzeringsbordje weg? Wij horen het graag! Stuur een mailtje met vermelding van de locatie naar toerisme@beveren.be.